H Welldone, γνωστή για τις πρωτότυπες και καινοτόμες της διοργανώσεις αλλά και εκδόσεις, το 2017 μπήκε δυναμικά στον χώρο και του βιβλίου, αναλαμβάνοντας την έκδοση του Δώρου, της πρώτης αυτοβιογραφίας σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού το οποίο μέχρι σήμερα έχει διαβαστεί από χιλιάδες αναγνώστες και έχει ήδη φτάσει στην 3η του συλλεκτική έκδοση.

Η συγγραφέας του Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός- Ζωοθεραπεύτρια, Συγγραφέας και Ιδρύτρια της αμκε Ζω.Ε.Σ., μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης και της αρθρογραφίας αποφάσισε να δώσει φωνή στη Διώνη, στον σκύλο που δέχθηκε δολοφονική επίθεση πριν χρόνια, όμως διασώθηκε από την ίδια και σήμερα είναι ένας πιστοποιημένος από το IFZ σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης και έχει επισκεφθεί εκατοντάδες σχολεία για να μεταφέρει το μήνυμα της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων. Στη συνέχεια έδωσε φωνή στους άλλους δύο σκύλους της αλλά και σε πολλά άλλα ζώα και έτσι σήμερα από τις εκδόσεις Welldone κυκλοφορούν πέντε βιβλία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες αλλά και για όλη την οικογένεια!
Αυτά τα βιβλία αποτελούν πραγματικούς οδηγούς φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αγάπης και έχουν αλλάξει σε πολλούς αναγνώστες τις αντιλήψεις τους σχετικά με τα ζώα τα οποία όλοι μας συμφωνούμε πως σε πολλές περιπτώσεις βιώνουν μια δύσκολη ζωή που κανείς μας δεν θα ήθελε να ζήσει.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως όλα τα βιβλία στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς και με κάθε αγορά σας γίνεστε και εσείς μέρος έστω και μια μικρής αλλαγής στη ζωή αυτών των πλασμάτων. Τα ζώα που έχουν στηριχθεί μέχρι σήμερα είναι εκατοντάδες ενώ πάρα πολλές οικογένειες έχουν βοηθηθεί μέσω της πώλησης αυτών των βιβλίων. Αξίζει να σταθεί κανείς και στη συσκευασία τους που συνοδεύεται πάντα με δώρα έκπληξη και ενυπόγραφα από τη συγγραφέα με κάθε παραγγελία στο www.zwes.gr όπου θα βρείτε το e-shop του οργανισμού με όλα τα βιβλία και πολλά είδη δώρου. Ενώ, αν θέλετε να στηρίξετε συγκεκριμένο φιλοζωικό σωματείο ή εθελοντική ομάδα, μπορείτε να το αναφέρετε στο πεδίο «σχόλια παραγγελίας» και οι διαχειριστές του site θα επικοινωνήσουν μαζί τους για την κατάθεση της δωρεάς σας.
Όλα τα βιβλία αποτελούν πολυτελείς εκδόσεις υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη, ενώ για τα δέκα φιλοζωικά τραγούδια που τα συνοδεύουν δωρεάν έχουν συνεργαστεί περισσότεροι από τριάντα μουσικοί και καλλιτέχνες. Παράλληλα, έχουν μετατραπεί σε φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ κάποια από αυτά έχουν δοθεί ως εκπαιδευτικό υλικό στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και έχουν προβληθεί από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση «Μαθαίνουμε στο σπίτι» ως διδακτική πρόταση. Αν είστε εκπαιδευτικοί, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο papapostolouk@yahoo.gr, ώστε να ενημερωθείτε για τους τρόπους συνεργασίας με τη συγγραφέα που εκπονεί τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά φιλοζωικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής και μυθοπλασίας.

Αυτά τα βιβλία αποτελούν πραγματικούς οδηγούς φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αγάπης και έχουν αλλάξει σε πολλούς αναγνώστες τις αντιλήψεις τους σχετικά με τα ζώα

Όλα τα βιβλία μπορούν να διαβαστούν είτε αυτόνομα το καθένα είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους, αποτελούν εκπαιδευτικό φιλοζωικό υλικό όπου μικροί και μεγάλοι αναγνώστες μπαίνουν στη θέση των ζώων, μαθαίνουν για τη ζωή τους και ανακαλύπτουν τρόπους να τα βοηθήσουν και να αλλάξουν την καθημερινότητα τους. Μέσα από τις λέξεις και τα συναισθήματα της συγγραφέως μπαίνουν σε Παλάτια των Ονείρων τους, βηματίζουν χαρούμενοι μέσα στο Δάσος των Ευχών και αναζητούν λύσεις στη Μεγάλη Πόλη. Συνομιλούν με τα ζώα, εκπαιδεύονται να σέβονται το περιβάλλον και γίνονται μαθητές στο πιο ανατρεπτικό και δημιουργικό Νέο Σχολείο που έχουν ποτέ γνωρίσει. Οδηγοί τους στα μαγικά ταξίδια η Διώνη, ο Πόθος και ο Άξελ, τρεις σκύλοι που κάποτε κακοποιήθηκαν ως αδέσποτοι, μα διασώθηκαν και αποφάσισαν να διδάξουν ενσυναίσθηση και αγάπη αποδεικνύοντας πως όλα αυτά τα πλάσματα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι αναγνώστες του περιοδικού μας, για όλο τον μήνα Οκτώβριο, μπαίνοντας στο www.zwes. gr και αφήνοντας στο πεδίο «σχόλια» τη λέξη «κατοικίδια εν δράσει» θα έχουν έκπτωση 25% για το κάθε βιβλίο!

«Το Δώρο»

Η ιστορία της Διώνης, ενός παρατημένου σκύλου που δέχτηκε δολοφονική επίθεση, έγινε ένα βιβλίο αληθινό μάθημα ζωής. Ένα πολύ δυνατό κείμενο γεμάτο συναισθήματα για κάθε αδέσποτο πλάσμα που διεκδικεί αθόρυβα και περήφανα τη ζωή που του ανήκει. Μια αληθινή ιστορία αγάπης, καλοσύνης, αλληλεγγύης, δύναμης και συγχώρεσης για τη ζωή της Διώνης που γίνεται η φωνή όλων εκείνων των ζώων που κακοποιήθηκαν και μας καλεί να μη σταματήσουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας.

«Το Δώρο της Διώνης»

Ένα τετράδιο πρωτότυπων εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων, ένα αυτόνομο εκπαιδευτικό εργαλείο μέρος των εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ΥΠΑΙΘ για τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. Μέσα από διασκεδαστικές και επιμορφωτικές ασκήσεις, μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού διαβάζουν ιστορίες, ζωγραφίζουν, ακούνε τραγούδια, παίζουν παιχνίδια και μαθαίνουν να αγαπούν και να συμπεριφέρονται με σεβασμό στους παρατημένους σκύλους αλλά και να γίνονται υπεύθυνοι κηδεμόνες για τους δικούς τους!

«Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου»

Διάκριση στις Χρυσές Λίστες Elniplex
Ο Πόθος, ένας αδέσποτος σκύλος που πετάχτηκε κουτάβι σε σακούλα σκουπιδιών, μέσα από την αυτοβιογραφία του μας καλεί να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Πολυθεματικές και διαδραστικές εκπαιδευτικές φιλοζωικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες, με κεντρικό πυρήνα την ενσυναίσθηση, με εύστοχα μηνύματα φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διαφορετικότητας, ανθρωπιάς, αυτοεκτίμησης, αγάπης, συνεργασίας, κατανόησης, συγχώρεσης και ευγνωμοσύνης.

«Η Μεγάλη Επιστροφή – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»

Ένα παιδικό μουσικό και γεμάτο χρώματα εικονοβιβλίο από τη μια πλευρά και ένα μεσαιωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων από την άλλη. Ένα επαναστατικό κείμενο που θίγει την παράνομη εκτροφή, ενώ υπερασπίζεται με ηχηρές δυναμικές λέξεις τα δικαιώματα των ζώων, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την καινοτομία στην εκπαίδευση. Ένα πολυθεματικό βιβλίο που καταρρίπτει κάθε έννοια βίας απέναντι στα ζώα που σπάνε επιτέλους τη σιωπή τους και διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει.

«Το Κλειδί των Θαυμάτων»

Ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες και φιλοζωικές ιστορίες που αγγίζουν θεματικές φιλοζωίας, φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής, εικονογράφησης και μυθοπλασίας. Σε αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης έχει μια μυστική αποστολή! Να επιβιβαστεί στη μαγική άμαξα, να αναζητήσει το μαγικό κλειδί και να ξεκλειδώσει όλα τα μυστικά δωμάτια απελευθερώνοντας όλα τα φυλακισμένα ζώα!

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ