Online Παραγγελία

Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α.

Όλα τα έσοδα στηρίζουν τον αγώνα της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. και εκατοντάδες αδέσποτα ζώα.

Κάθε βιβλίο αποστέλλεται ενυπόγραφο από τη συγγραφέα σε συσκευασία δώρου και με δωράκια έκπληξη!

 

Παρακαλούμε πολύ, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αφού έχετε καταθέσει το αντίστοιχο ποσό, αναφέροντας το όνομά σας, στον παρακάτω λογαριασμό 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός λογαριασμού: 5208-088462937

Iban: Gr9601722080005208088462 937

BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων

Αιτιολογία: Δωρεά Ζω.Ε.Σ.

Σε περίπτωση που επιλέξετε ως τρόπο αποστολής την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, εφόσον σας εξυπηρετεί η τράπεζα Πειραιώς, η παραγγελία σας θα θεωρηθεί έγκυρη εφόσον γίνει κατάθεση του ποσού και αποσταλεί το αποδεικτικό πληρωμής στο papapostolouk@yahoo.gr. Στην περίπτωση που δεν σας εξυπηρετεί η τράπεζα Πειραιώς, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο papapostolouk@yahoo.gr ή στο 6973339533 ώστε να σας αποσταλεί κάποιος αριθμός τραπέζης που σας εξυπηρετεί ώστε  να μην επιβαρυνθείτε έξοδα τραπέζης


Το Βιβλίο

«Το Δώρο» αποτελεί την αυτοβιογραφία της Διώνης, του αδέσποτου σκύλου που η απόπειρα δολοφονίας του, πριν χρόνια, συγκλόνισε το πανελλήνιο για τη βιαιότητά της, καθώς βρέθηκε μαχαιρωμένη και πυροβολημένη. Διασώθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου που έγινε η φωνή της για να μοιραστεί την ιστορία της.

  • Μια μαχαιριά στον λαιμό της Διώνης, ένα σημάδι που φαίνεται ακόμη να μας θυμίζει την κακοποίηση δίχως όρια και λογική που δέχονται τα χιλιάδες αδέσποτα και η γεμάτη απόγνωση φωνή της μέσα στο βιβλίο να γίνεται  η φωνή όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση από ανθρώπινα χέρια.
  • Ένα βιβλίο, δώρο στα χέρια μας, στο οποίο μιλά ένας σκύλος, για την ενσυναίσθηση, για τις σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στις πράξεις, για τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης και για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
  • Ένα βιβλίο πού αγγίζει την ψυχή ακόμη και του πιο δύστροπου και δύσπιστου ανθρώπου για τη σχέση του με τα ζώα. Ένα «Δώρο» που σου δείχνει πως το καλό και το κακό είναι επιλογή σου και πως μπορείς να γίνεις πρώτα εσύ η αλλαγή.
  • Ένα βιβλίο απόλυτα ειλικρινούς μαρτυρίας με μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση της Διώνης να εξιστορεί όλα όσα βίωσε ως αδέσποτη και κακοποιημένη στους δρόμους μέχρι να βρει τη νεράιδα της ως την παντοτινή της οικογένεια. Μια αυτοβιογραφία που μοιάζει τόσο πολύ με πολλών αδέσποτων στη χώρα.
  • Ένα βιβλίο μάθημα ζωής, ένα δυνατό κείμενο γροθιά στο στομάχι με ηχηρές λέξεις, για να πιστέψουμε όλοι μας πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να μη σταματήσουμε ποτέ να ακολουθούμε τα όνειρά μας.
  • Με μια ανατριχιαστική γραφή που πλημμυρίζει από ενσυναίσθηση κρατάμε στα χέρια μας μια αληθινή ιστορία αγάπης, καλοσύνης, αλληλεγγύης, δύναμης και συγχώρεσης για τη ζωή της Διώνης αλλά και για τη ζωή κάθε αδέσποτου σκύλου.
  •  
  •  

Γράφει ο Απόστολος Πάππος στο www.elniplex.com για το Δώρο:

Η Κατερίνα Παπαποστόλου γράφει για τη Διώνη, τον σκύλο που βρέθηκε μαχαιρωμένος, πυροβολημένος στο πόδι από ανθρώπινο χέρι και αβοήθητος, να αργοπεθαίνει, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η Κατερίνα Παπαποστόλου αρχικά έγινε διασώστριά της και με ενέργειές της η Διώνη νοσηλεύθηκε και λίγο καιρό μετά υιοθετήθηκε από την ίδια. Έναν χρόνο μετά διαγνώστηκε, λόγω του τραυματισμού της, με μηδενική όραση στο ένα μάτι και τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε η διαδικασία της κοινωνικοποίησής της και θετικής εκπαίδευσής της χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας από τον εκπαιδευτή- συμπεριφοριστή σκύλων Μουμιάδη Δημοσθένη, ο οποίος και λίγο καιρό μετά πιστοποίησε την ικανότητά της να συναντά μαθητές στα σχολεία και να τους μεταμορφώνει με τη δύναμή της.

Η ιστορία της Διώνης είναι η αιτία της ίδρυσης της οργάνωσης Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών), αλλά και η αφορμή να γράψει η Κατερίνα Παπαποστόλου μια αυτοβιογραφία, στο όνομά της, αλλά ουσιαστικά στο όνομα όλων των κακοποιημένων σκύλων και ζώων του πλανήτη, κακοποιημένων σκόπιμα από χέρι που θέλει να πιστεύει ότι ανήκει σε άνθρωπο. Αν αυτό είναι άνθρωπος…

Με γραφή παραληρηματική, στα όρια του λαχανιασμένης αναπνοής ενός ζώου που κινδυνεύει και αγωνιά, με σημείο αναφοράς και συνάντησης των σκέψεων της το θαύμα ενός ζώου, η συγγραφέας του βιβλίου «Το Δώρο» προσπαθεί να αποτυπώσει τον μοναχικό δρόμο των περισσότερων ζώων μέχρι να βρουν (αν είναι τυχερά) κάποιον που θα τους χαρίσει μια όμορφη ζωή, μια ζωή που αξίζουν και όχι την λοταρία του δρόμου και των ψυχοπαθών που θα τα συναντήσουν.

Από μόνη της η ιστορία της Διώνης είναι ένα δώρο. Ένα δώρο που δεν ξύνει απλώς πληγές, αλλά τις αφήνει να ματώσουν, να τρέξουν, μήπως και στη θέα του αίματος, εγκαταλείψουμε την βολή και την απάθεια και συντρέξουμε τους έχοντες ανάγκη.

Την επιμέλεια του κειμένου έχει κάνει η Αργυρώ Πιπίνη, την καλλιτεχνική επιμέλεια η Λιάνα Δενεζάκη και την αφήγηση η δύναμη του μαγικού ρεαλισμού δια χειρός Κατερίνας Παπαποστόλου που μαζί με την Διώνη επισκέπτεται δεκάδες σχολεία κάθε χρόνο και εισάγει τα παιδιά σε μια νέα, σύγχρονη κουλτούρα πραγματικής ζωοφιλίας.

 

Τίτλος:  Το Δώρο

Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαποστόλου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λιάνα Δενεζάκη –Επιμέλεια κειμένου: Αργυρώ Πιπίνη.

Εκδόσεις: Welldone, 1η έκδοση Οκτώβριος 2017, 3η έκδοση συλλεκτική Νοέμβριος 2021

Σελίδες: 160

Μέγεθος: 14 Χ 21

ISBN: 978-618-83418-0-7

*Το κάθε βιβλίο, εφόσον αγοραστεί από το www.zwes.gr, αποστέλλεται ενυπόγραφο από τη συγγραφέα και συνοδεύεται από δωράκια έκπληξη!

Η Διώνη

Η Διώνη βρέθηκε, αβοήθητη να αργοπεθαίνει, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011 μέσα σε μια λίμνη αίματος, μαχαιρωμένη στον λαιμό και στην ουρά, πυροβολημένη στο πόδι και χτυπημένη σε όλο της το σώμα, σε κεντρικό σημείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Αφού διασώθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου, νοσηλεύτηκε παλεύοντας για τη ζωή της και  λίγους μήνες μετά υιοθετήθηκε από την Κατερίνα για να ξεκινήσει ξανά από την αρχή τη ζωή της. Έναν χρόνο μετά διαγνώστηκε, λόγω του τραυματισμού της, με μηδενική όραση στο ένα μάτι και τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε η διαδικασία της κοινωνικοποίησής της και της απόλυτα θετικής εκπαίδευσής της χωρίς τη χρήση της οποιασδήποτε μορφής βίας από τον εκπαιδευτή- συμπεριφοριστή σκύλων Μουμιάδη Δημοσθένη. Αποτελεί την αιτία από την οποία δημιουργήθηκαν οι Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) και χάρη στην αξεπέραστη ευφυΐα της, αφήνει άφωνους μικρούς και μεγάλους με τις μοναδικές ικανότητές της. Σήμερα, έχοντας συναντήσει πάνω από 350.000 μαθητές είναι 10 ετών και ζει υγιής και ευτυχισμένη μαζί με την οικογένειά της στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ ταξιδεύει συχνά σε όλη την Ελλάδα για τη μετάδοση του οράματός της Κατερίνας για ένα νέο μοντέλο ζωοφιλικής παιδείας που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο και θα αντικαταστήσει το υπάρχον ως επικίνδυνο, μη αποδοτικό και ξεπερασμένο. Έχει εγκριθεί μαζί με τον Πόθο και τον Axel από το Υ.ΠΑΙ.Θ για την είσοδο της στα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής ενώ τον Μάιο του 2019 πιστοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας και τον Francois Beiger ως σκύλος Εκπαιδευτικής Διαμεσολάβησης και Διαδραστικής Εγρήγορσης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τις Ζω.Ε.Σ. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το Δώρο», του τετραδίου εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων «Το Δώρο της Διώνης» και της «Μεγάλης Επιστροφής» από τις εκδόσεις Welldone.

Η Κατερίνα

H Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ, εργάζεται εδώ και 22 χρόνια ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Έχει μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων», εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή, ενώ έχει ολοκληρώσει σπουδές Διαχείρισης σχολικής τάξης, ψυχολογίας και Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων από την «Kynagon Dog Trainers Academy» και πλήρες μέλος του

Pet Industry Advocacy International & του International Society of Animal Professionals, αλλά και πιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια από το IFZ. Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, αλλά και διοργανώνει φιλοζωικά workshops για παιδιά βιωματικής προσέγγισης με τους σκύλους της που είναι όλοι πιστοποιημένοι και εγκεκριμένοι από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής της χώρας, αλλά και φιλοζωικά βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στους οποίους ανοίγει μεγάλους δρόμους σχετικά με την εκπόνηση φιλοζωικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι Διευθύντρια στο Δημοτικό σχολείο Πλατάνου- Πρασινάδας Ημαθίας, όπου εργάζεται πολύ συχνά με τους τρεις σκύλους της, ενώ η  Διώνη, ο ένας από τους σκύλους της είναι πιστοποιημένος σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης για παιδιά που παρουσιάζουν επιθετικές συμπεριφορές και διαταραχή ελειμματικής προσοχής αλλά και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Μια από τις «Διακεκριμένες εκπαιδευτικούς» για το 2020 και το 2022, αποτελεί μία από τις δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού για την πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ, ενώ πριν λίγα χρόνια και μετά από μια ασταμάτητη 15ετή πορεία εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διάδοσης φιλοζωικών αισθημάτων μέσα στα σχολεία αλλά και σημαντικής ακτιβιστικής δράσης στους δρόμους και στα καταφύγια, μετά τη διάσωση και της Διώνης, του σκύλου που βρήκε μαχαιρωμένο και πυροβολημένο, ίδρυσε την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ που αριθμεί σήμερα 28 ομάδες πανελλαδικά και 100 εθελοντές που μεταδίδουν το όραμά της, ενώ έχει βραβευτεί πέντε φορές μέχρι σήμερα για το εθελοντικό της έργο.

Στόχος της ΑΜΚΕ να ενημερώνει φιλοζωικά και περιβαλλοντικά μαθητές σε όλη την Ελλάδα μέσω εγκεκριμένων από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και μέσω προγραμμάτων θεραπευτικής επαφής με σκύλους διαμεσολαβητές, έχοντας εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα πανελλαδικά περισσότερους από 500.000 μαθητές σε περισσότερα από 700 σχολεία. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά site, έντυπα περιοδικά και εφημερίδες, διατηρεί μόνιμες στήλες στο περιοδικό «Κατοικίδια εν Δράσει» του οποίου υπήρξε και αρχισυντάκτρια για χρόνια, ενώ είναι επιστημονική συνεργάτης του https://www.newschool.gr και του www.projectparenting.gr  Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία της. Η «Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου, διακρίθηκε στις Χρυσές Λίστες και εντάχθηκε στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση ως διδακτική πρόταση για το Νηπιαγωγείο, ενώ “Η Μεγάλη Επιστροφή” μετατράπηκε σε θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο από την αμκε “Πολύχρωμες Νομάδες” με την ονομασία

“Η Μεγάλη Απόφαση”.

Αυτή τη στιγμή είναι υπό έκδοση δύο ακόμη βιβλία της, ενώ συνεχίσει τις συμμετοχές της με κείμενά της σε συλλογικά έργα αλλά και τις επιμέλειες βιβλίων αγαπημένων φίλων της, ενώ πολύ συχνά της ζητείται να γράψει εισαγωγικά κείμενα σε φιλοζωικά βιβλία. Ζει σήμερα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έχοντας κοντά της τους τρεις σκύλους της, όλους κακοποιημένους βάναυσα από ανθρώπινα χέρια, αλλά και ταξιδεύει ασταμάτητα μαζί τους σε όλη τη χώρα για τη διάδοση του οράματός της, ενώ δεν σταματά να στηρίζει αδέσποτα ζώα που τα φροντίζει καθημερινά η ίδια στον δρόμο είτε πανελλαδικά μέσω των εσόδων από τα βιβλία της τα οποία στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και στους μικρούς ήρωες που στέκονται δίπλα τους ακλόνητοι, διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή.
Μια αληθινή μαρτυρία για όσα πολέμησαν και κατέκτησαν αυτές οι δύο ψυχές, η Διώνη και η Κατερίνα.

Συνεντεύξεις/Παρουσιάσεις

Τι είπαν οι αναγνώστες

Τo Δώρο,είναι σημειο-αφετηρια- αρχή της εξέλιξης του αθρώπου μαζί με τον φίλο του,τον σκύλο.Η Διωνη,είναι η πρωτη-αγωνίστρια αυτής της αρχήςγιατι εξέλιξε τον εαυτό της έως του σημείου να συγχωρέσει κ να διδάξει αγάπη στους ανθρώπους.Αυτο της το δίδαξε η Κατερίνα,με αγώνα πόνο &δακρυα.Αυτο είναι Αγάπη. .Οποια σχέση γεννιέται στην Αγάπη,είναι σχέση ζωης και είναι Δώρο.
Λουλουδιά Τραχανέλη Τζεμπραηλίδου
Το δώρο...που για κάποιον λόγο δεν μπορούν όλοι να έχουν στην ζωή τους κάτι τόσο ακριβό και μοναδικό και δεν ξέρουν πραγματικά τι χάνουν,Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή τους και η ψυχή τους.Πολυ ωραιο βιβλίο.Μακάρι σε όλες αυτές τις ψυχές να υπάρχει πάντα μια καλή νεράιδα .Μακάρι να μην βλέπουμε εικόνες σκληρές και να έρθει και μέρα που άνθρωποι και ζώα θα ζουν αρμονικά.Ευχομαι τα καλυτερα
Εφουλα Ρ.Α
Συγκλονιστικό βιβλίο! Σου δείχνει πως το καλό και το κακό είναι επιλογή σου! Μπορείς να κάνεις το καλό και να αλλάξεις την ζωή κάποιου και φυσικά και την δική σου! Υπέροχο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους!!
Eleni Andreanidou

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΙΒΛΙΑ

Που και πως μπορείτε να το αγοράσετε

Κάντε κλικ στην πόλη στην οποία ζείτε.
Αν δεν είστε από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Αλεξάνδρεια Ημαθίας, παρακαλούμε δείτε την καρτέλα “Online ή Τηλεφωνικά”

Οι τοποθεσίες στον χάρτη

Μπορείτε να βρείτε το Δώρο σε εκδηλώσεις της σελίδας μας

Facebook Pagelike Widget

Μπορείτε επίσης να το βρείτε σε δράσεις και εκδηλώσεις της ομάδας Ζω.Ε.Σ, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και για τις οποίες θα μπορείτε να ενημερώνεστε αυτόματα ακολουθώντας την παρακάτω σελίδα:
https://www.facebook.com/ΖωΕΣ-390288947807739/

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία, μπορείτε ελεύθερα να στείλετε μήνυμα  στην σελίδα “Το Δώρο” στο Facebook .