Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι μια Δασκάλα με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδεύτρια σκύλων και ζωοθεραπεύτρια που μετρά κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. που έχει ιδρύσει, για να εκπαιδεύσει φιλοζωικά μαθητές στα ελληνικά σχολεία αλλά και ενήλικες σε δημόσιες δράσεις.

Με μια τεράστια εμπειρία στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα στις σχολικές τάξεις που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια, πριν λίγα χρόνια μπήκε και στον κόσμο της συγγραφής βιβλίων που αφορούν τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον και έτσι από το 2017 ο εκδοτικός οίκος Welldone, γνωστός για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές του ιδέες, εξέδωσε μέχρι σήμερα 4 βιβλία φιλοζωίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

«Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου»

Ένα παραμύθι, η αυτοβιογραφία του Πόθου που πετάχτηκε κουτάβι στα σκουπίδια, για κάθε ανθρώπινο ζώο που δεν έχει ακόμη δει στον καθρέφτη τον υπέροχο και μοναδικό εαυτό του! Εκπαιδευτικές φιλοζωικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζωγραφίσουν για τα ζώα και να γράψουν για αυτά, βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους! Ένα βιβλίο που σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις συγγραφέας, εικονογράφος, στιχουργός και μουσικός. Στόχος αυτού του πολυθεματικού και διαδραστικού βιβλίου να μπείτε στη θέση των μη ανθρώπινων ζώων και να δείτε το κακό που έχουμε όλοι μας προκαλέσει σε αυτά και στο περιβάλλον.
Ένα βιβλίο ενισχυτής της φαντασίας, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης που θίγει με πολύ εύστοχο και κατανοητό τρόπο ζητήματα φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διαφορετικότητας, ανθρωπιάς, αυτοεκτίμησης, αγάπης, συνεργασίας, κατανόησης, συγχώρεσης και ευγνωμοσύνης. Δώρο με το κάθε βιβλίο το «σημειωματάριο» του Πόθου!

«Η Μεγάλη Επιστροφή-Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»

Οι λέξεις και τα συναισθήματα της Κατερίνας Παπαποστόλου συναντούν τα χρώματα των εικονογραφήσεων της Λιάνας Δενεζάκη και μαζί με 12 τραγουδιστές, 4 συνθέτες, 4 στιχουργούς, 3 στούντιο σε 3 διαφορετικές πόλεις της χώρας, 12 μουσικούς και ένα συγκρότημα, ενώνουν τις φωνές τους και συνθέτουν όλοι μαζί την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!
Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα βιβλίο που συνοδεύεται από δέκα πολύ εύστοχα και μελωδικά τραγούδια σε μορφή qrcode.
Ένα βιβλίο σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις που είναι δεμένες ανάποδα μεταξύ τους!
«Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» είναι ένα παιδικό μουσικό εικονοβιβλίο για παιδιά ηλικίας τριών ετών και πάνω. Οι μικροί αναγνώστες μέσα από τη μουσική και την εικονογράφηση δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και μαθαίνουν να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα και το περιβάλλον. «Η Μεγάλη Επιστροφή» είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων, ένα επαναστατικό κείμενο που ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θίγει είναι η παράνομη εκτροφή. Με μια καλλιτεχνική επιμέλεια από αντίγραφα σημαντικών έργων τέχνης του παρελθόντος σε ταξιδεύει ανάμεσα στο «χθες» και στο «τώρα» μέσω της αρετής της ενσυναίσθησης.
Ένα βιβλίο γεμάτο σημαντικές πληροφορίες για τα ζώα και το περιβάλλον ως ένα πολυεπίπεδο και διδακτικό ανάγνωσμα που έχει ως κεντρικό πυρήνα την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ζώων, τις οικολογικές ανησυχίες και την καινοτομία στην εκπαίδευση. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που καταρρίπτει κάθε έννοια βίας και τοποθετεί όλα τα ζώα στη θέση που τους αξίζει, δίνοντάς τους φωνή να σπάσουν τη σιωπή τους και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

«Το Δώρο- Η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού»

«Το Δώρο» αποτελεί την αυτοβιογραφία της Διώνης, του αδέσποτου σκύλου που η απόπειρα δολοφονίας του, πριν χρόνια, συγκλόνισε το πανελλήνιο για τη βιαιότητά της, καθώς βρέθηκε μαχαιρωμένη και πυροβολημένη. Διασώθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου που έγινε η φωνή της για να μοιραστεί την ιστορία της. Ένα βιβλίο, δώρο στα χέρια μας, στο οποίο μιλά ένας σκύλος, για την ενσυναίσθηση, για τις σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στις πράξεις, για τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης και για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ένα βιβλίο πού αγγίζει την ψυχή ακόμη και του πιο δύστροπου και δύσπιστου ανθρώπου για τη σχέση του με τα ζώα. Ένα «Δώρο» που σου δείχνει πως το καλό και το κακό είναι επιλογή σου και πως μπορείς να γίνεις πρώτα εσύ η αλλαγή. Ένα βιβλίο απόλυτα ειλικρινούς μαρτυρίας με μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση της Διώνης να εξιστορεί όλα όσα βίωσε ως αδέσποτη και κακοποιημένη στους δρόμους μέχρι να βρει τη νεράιδα της ως την παντοτινή της οικογένεια. Μια αυτοβιογραφία που μοιάζει τόσο πολύ με πολλών αδέσποτων στη χώρα.
Ένα βιβλίο μάθημα ζωής, ένα δυνατό κείμενο γροθιά στο στομάχι με ηχηρές λέξεις, για να πιστέψουμε όλοι μας πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να μη σταματήσουμε ποτέ να ακολουθούμε τα όνειρά μας. Με μια ανατριχιαστική γραφή που πλημμυρίζει από ενσυναίσθηση κρατάμε στα χέρια μας μια αληθινή ιστορία αγάπης, καλοσύνης, αλληλεγγύης, δύναμης και συγχώρεσης για τη ζωή της Διώνης αλλά και για τη ζωή κάθε αδέσποτου σκύλου.

«Το Δώρο της Διώνης: Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου»

Ένα βιβλίο πρωτότυπων εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους!
Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, με δραστηριότητες βασισμένες σε εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ, που ανήκουν και εκπονούνται σε όλα τα σχολεία της χώρας από τις Ζω.Ε.Σ. Ένας οδηγός φιλοζωίας αλλά και εγκεκριμένο επιμορφωτικό υλικό στην Πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ.Ένα τετράδιο φιλοζωικών δραστηριοτήτων για να γνωρίσουν οι αναγνώστες τους σκύλους μέσα από ώρες παιχνιδιού και χαράς!
Ένας οδηγός υπεύθυνης κηδεμονίας, ένα τετράδιο χαράς, φαντασίας και δημιουργίας! Ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό εργαλείο διασκέδασης, γνώσης και δημιουργίας ως ένας οδηγός αγάπης και σεβασμού για τα ζώα με αρωγούς το παιχνίδι, την πολυθεματικότητα, τη διαθεματικότητα, τη διαδραστικότητα! Διασκεδαστικές και επιμορφωτικές ασκήσεις για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού μέσω των οποίων διαβάζουν ιστορίες, ζωγραφίζουν, ακούνε τραγούδια, παίζουν παιχνίδια και μαθαίνουν να αγαπούν και να συμπεριφέρονται με σεβασμό στους παρατημένους σκύλους αλλά και να γίνονται υπεύθυνοι κηδεμόνες για τους δικούς τους!

Όλα τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε με ηλεκτρονική παραγγελία στο www.zwes.gr και στο e-shop της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. που θα βρείτε στο www.zwes.gr, ενυπόγραφα, σε πολυτελείς συσκευασίες και συνοδευόμενα από δώρα έκπληξη τόσο για τους αναγνώστες και για τα κατοικίδιά τους, αλλά και για ένα αδέσποτο ζώο με το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους να στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ. αλλά και αδέσποτα ζώα. Μπορείτε επίσης να τα βρείτε στην Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.
Για όλο το καλοκαίρι, ως μια προσφορά σε όλους τους αναγνώστες μας, κάνοντας την αγορά σας στο www.zwes.gr και γράφοντας στο πεδίο- σχόλια: «Κατοικίδια εν Δράσει», κερδίζετε μια έκπτωση 15% σε κάθε παραγγελία σας, ενώ με την αγορά και των τεσσάρων βιβλίων κερδίζετε και τα μεταφορικά τους έξοδα.

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ