Online Παραγγελία

Τιμή βιβλίου: 15€

H τιμή συμπεριλαμβάνει Φ.Π.Α.

Όλα τα έσοδα στηρίζουν τον αγώνα της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. και εκατοντάδες αδέσποτα ζώα.

Κάθε βιβλίο αποστέλλεται ενυπόγραφο από τη συγγραφέα σε συσκευασία δώρου και με δωράκια έκπληξη!

Παρακαλούμε πολύ, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αφού έχετε καταθέσει το αντίστοιχο ποσό, αναφέροντας το όνομά σας, στον παρακάτω λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός λογαριασμού: 5208-088462937

Iban: Gr9601722080005208088462 937

BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων

Αιτιολογία: Δωρεά Ζω.Ε.Σ.

Σε περίπτωση που επιλέξετε ως τρόπο αποστολής την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, εφόσον σας εξυπηρετεί η τράπεζα Πειραιώς, η παραγγελία σας θα θεωρηθεί έγκυρη εφόσον γίνει κατάθεση του ποσού και αποσταλεί το αποδεικτικό πληρωμής στο papapostolouk@yahoo.gr. Στην περίπτωση που δεν σας εξυπηρετεί η τράπεζα Πειραιώς, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο papapostolouk@yahoo.gr ή στο 6973339533 ώστε να σας αποσταλεί κάποιος αριθμός τραπέζης που σας εξυπηρετεί ώστε  να μην επιβαρυνθείτε έξοδα τραπέζης.


Το Βιβλίο

Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων

Οι λέξεις και τα συναισθήματα της Κατερίνας Παπαποστόλου συναντούν τα χρώματα των εικονογραφήσεων της Λιάνας Δενεζάκη και μαζί με δώδεκα τραγουδιστές, τέσσερις συνθέτες, τέσσερις στιχουργούς, τρία στούντιο σε τρεις διαφορετικές πόλεις της χώρας, δώδεκα μουσικούς και ένα συγκρότημα, ενώνουν τις φωνές τους και συνθέτουν όλοι μαζί την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!

Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα βιβλίο που συνοδεύεται από δέκα πολύ εύστοχα και μελωδικά τραγούδια σε μορφή qrcode.

Ένα βιβλίο σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις που είναι δεμένες ανάποδα μεταξύ τους!

«Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» είναι ένα παιδικό μουσικό εικονοβιβλίο για παιδιά ηλικίας τριών ετών και πάνω. Οι μικροί αναγνώστες μέσα από τη μουσική και την εικονογράφηση δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και μαθαίνουν να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα και το περιβάλλον.

«Η Μεγάλη Επιστροφή» είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων, ένα επαναστατικό κείμενο που ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θίγει είναι η παράνομη εκτροφή. Με μια καλλιτεχνική επιμέλεια από αντίγραφα σημαντικών έργων τέχνης του παρελθόντος σε ταξιδεύει ανάμεσα στο «χθες» και στο «τώρα» μέσω της αρετής της ενσυναίσθησης.

 

Ένα βιβλίο γεμάτο σημαντικές πληροφορίες για τα ζώα και το περιβάλλον ως ένα πολυεπίπεδο και διδακτικό ανάγνωσμα που έχει ως κεντρικό πυρήνα την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ζώων, τις οικολογικές ανησυχίες και την καινοτομία στην εκπαίδευση.

Έντονα συναισθήματα, ηχηρές λέξεις, μια θεατρική παράσταση, μουσική και χρώματα συνθέτουν ένα εξαιρετικό βιβλίο που καταρρίπτει κάθε έννοια βίας και τοποθετεί όλα τα ζώα στη θέση που τους αξίζει, δίνοντάς τους φωνή να σπάσουν τη σιωπή τους και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Έγραψε για το βιβλίο στο www.elniplex.com η Δώρα Πουρή

«Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στον Μεσαίωνα, σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει, σε ένα Νέο Σχολείο που διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Η Διώνη επιστρέφει και μιλά για όλα τα ζώα, για τα συναισθήματα και για τη μόλυνση της φύσης…… “

Η Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), ετοίμασε με πολλή αγάπη έναν οδηγό αγάπης και επιβίωσης για μικρούς και μεγάλους με τον τίτλο «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων». Όπως μας εξομολογήθηκε σε συνέντευξη στο elniplex, η ιδέα συγγραφής του,  γεννήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου,το «Δώρο» όμως έπρεπε να μάθουν όλοι την ιστορία της Διώνης κι έπειτα να ετοιμάσει τη μεγάλη επιστροφή των ζώων στο Παλάτι των Ονείρων και την ίδρυση του Βασιλείου των Ακηδεμόνευτων Ζώων.

Όταν ήρθε στα χέρια μου το βιβλίο και ξεφυλλίζοντας το, ανακάλυψα ότι απευθύνεται σε δυο διαφορετικές ομάδες καθώς έχει δύο όψεις με το πορτραίτο της Διώνης στο εξώφυλλο να στέκει αγέρωχη και να μας θυμίζει ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας για επιβίωση. Ένα χέρι της εναποθέτει ευλαβικά το στέμμα της νικήτριας κι ένα ξίφος με τη λεπίδα του μπηγμένη στην πέτρα. Στο βάθος δεσπόζει ένα παλάτι χτισμένο από πέτρα κι αυτό. Ένα μυστήριο αποπνέει σαν σκηνή από ταινία και σύμβολα μιας άλλης εποχής με πρωταγωνίστρια στο σκηνικό τη Διώνη, ένα τόσο ξεχωριστό σκύλο. Ένα παραμύθι βγαλμένο από την πραγματική ζωή και την εκμετάλλευση των ζώων, με συμβολισμούς και εικόνες που σε μαγεύουν από την πρώτη επαφή και ανοίγει το δρόμο για τη δικαίωση και την ελευθερία.

Πάντα μου άρεσε απ’ όταν ήμουν μικρή όταν ξεφυλλίζω το βιβλίο, να ρίχνω μια κλεφτή ματιά στο τέλος του… Έτσι ανακάλυψα την έγχρωμη εκδοχή του, σε μορφή εικονοβιβλίου με τη μωβ νεράιδα, τη Διώνη και τα άλλα ζώα, το δάσος των ευχών, τον κρυμμένο θησαυρό της αγάπης και το παλάτι των ονείρων. Καθώς ξεκίνησα να διαβάζω την ιστορία από την αρχή, μαγεύτηκα από την μεταφορά της ιστορίας χρονικά σε μια άλλη εποχή, ενώ σε κάθε κεφάλαιο αναδύονται έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η ζωοφιλία, η ενσυναίσθηση, η άδολη αγάπη αλλά και η απομόνωση, το πένθος, ο ρατσισμός, η βία… Δεν θα σας αποκαλύψω περισσότερα γιατί η ιστορία ακροβατεί στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας και παραθέτει πολλές αλληγορίες και συμβολισμούς για να ανακαλύψει καθένας μόνος του.

Η Λιάνα Δανεζάκη έντυσε με έντονα χρώματα και απεικόνισε άλλοτε με χαριτωμένα σκίτσα και άλλοτε με αληθινές φωτογραφίες τη μωβ νεράιδα και τους τρεις πιστούς συντρόφους της, τη Διώνη, τον Πόθο και τον Άξελ.  Η Πάττυ Παπαδήμου έγραψε με λιτό, κατανοητό τρόπο ακόμη και για παιδιά 3 ετών την εικονοιστορία. Η Κατερίνα Ταρουνά,  φιλοτέχνησε αυτό το ιδιαίτερο εξώφυλλο και την Κατερίνα Στριάκα που φωτογράφισε τη Διώνη αποτυπώνοντας ένα τόσο αποφασιστικό βλέμμα.  Ο Μάνος Κρόκος ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική επιμέλεια και η Αναστασία Κορινθίου τη λογοτεχνική επιμέλεια.

Η Διώνη επιστρέφει μαζί με όλους τους ήρωες του “Δώρου” στο Παλάτι των Ονείρων. Στο εξαιρετικό αυτό εγχείρημα συμμετέχουν δώδεκα εξαιρετικοί τραγουδιστές, τέσσερις συνθέτες, τέσσερις στιχουργοί, δώδεκα μουσικοί, το συγκρότημα PassePartout, όπου όλοι μαζί ζωντανεύουν μια παραμυθένια ιστορία που θα αγγίξει κάθε ευαίσθητη ψυχή.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου, επιστρέφει δυναμικά για να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης σε αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα και να τολμήσει να μιλήσει για έναν καλύτερο κόσμο. Το όραμα για ένα Νέο Σχολείο όπως το εμπνεύστηκε η Κατερίνα Παπαποστόλου, γίνεται πραγματικότητα και εκεί υπάρχει χώρος για όλους.

Η ανάγνωση της ιστορίας μπορεί να γίνει αποσπασματικά σε κεφάλαια, καθώς κάθε κεφάλαιο είναι και ένα κομμάτι της ιστορίας. Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις αθόρυβα δίπλα στους ιδιαίτερους ήρωες μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων και τότε οι λέξεις γίνονται εικόνες και ζωντανεύουν σαν όνειρο! Τότε βλέπεις τη Διώνη να ανεβαίνει τρέχοντας τα αμέτρητα πέτρινα σκαλιά για να φτάσει στο ψηλότερο σημείο του παλατιού…. Να γκρεμίζονται τα αφιλόξενα τείχη που χώριζαν το παλάτι από το Δάσος των Ευχών και όλη την υπόλοιπη Καστροπολιτεία … Ακόμη και ο Δράκος  να σιγοτραγουδά και τη Μωβ Νεράιδα συγκινημένη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Ένα μεσαιωνικό εφηβικό παραμύθι που θα σας συνεπάρει! Ένα όραμα για ένα καλύτερο κόσμο με απώτερο σκοπό να καλλιεργήσει στους μικρούς αναγνώστες το σεβασμό και την αγάπη απέναντι σε αυτά τα πλάσματα που αξίζουν μια καλύτερη ζωή ανάμεσα μας. Η Διώνη επιστρέφει μαζί με τους φίλους της και καταφέρνει να δώσει ένα μάθημα αγάπης και πίστης και αφοσίωσης με την ιστορία της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον  εκδοτικό οίκο Welldone σε πολυτελή τόμο με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο που κερδίζει σε εντυπώσεις τον αναγνώστη κάθε ηλικίας. Μπορείτε να σκανάρετε το QR code για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του βιβλίου στον ιστότοπο της Welldone και να ακούσετε δωρεάν τα τραγούδια που συνοδεύουν το βιβλίο.Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου διατίθεται για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ  σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και για αδέσποτα ζώα που φροντίζουν. Για ανήσυχους αναγνώστες που ονειρεύονται έναν κόσμο ιδανικό, όπου οι άνθρωποι και τα ζώα θα ζούνε αρμονικά και θα εκλείψει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.

Τίτλος:  Η μεγάλη επιστροφή – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων

Καλλιτεχνική επιμέλεια και Σελιδοποίηση: Μάνος Κρόκος

Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαποστόλου

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Επιστημονική επιμέλεια και κείμενα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων:  Πάττυ Παπαδήμου

Ψυχολογική αποτίμηση: Χριστίνα Βλαχοπούλου

Εκδόσεις: Welldone, 2019

Ερμηνευτές: Κώστας Παρίσσης, ‘Αννη Θεοχαρη, Ερωφίλη, Πένυ Παπακωνσταντίνου,

Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Σοφία Παπουλάκου, Χαριτίνη Πανοπούλου, Κασσάνδρα Μοδινός, Αλέξανδρος Δημόπουλος Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Μαρία Τσίλι και το συγκρότημα PassePartout

Στίχοι – Μουσική: Ερωφίλη, Γιώργος Χατζής,  Άννη Θεοχαρη, Μαρία Τσίλι

Ενορχήστρωση:Κώστας Παρίσσης (γενική επιμέλεια, mastering), Γιώργος Βασίλας

Επιστημονική επιμέλεια σχετικά με τα θέματα του βιβλίου που αφορούν το περιβάλλον: Δρ Αντώνης Γάκης

Η Κατερίνα

Η Κατερίνα

Δασκάλα, Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Ζωοθεραπεύτρια και Συγγραφέας και πάνω από όλα η καλύτερη μαμά του κόσμου, που μετρά μαζί μας κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα για να εκπαιδεύσει φιλοζωικά μαθητές στα σχολεία αλλά και ενήλικες σε δημόσιες δράσεις και άλλα τόσα χιλιόμετρα στο εξωτερικό αλλά και αμέτρητες ώρες διαβάσματος για να σπουδάζει συνεχώς πάνω στο αντικείμενο που τόσο αγαπά, την συνεκπαίδευση παιδιών με τα ζώα, ώστε μια μέρα η καθημερινή παρουσία ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου μέσα σε μια σχολική τάξη να γίνει πραγματικότητα.

Με μια 20ετή εμπειρία στην κατάρτιση και εκπόνηση φιλοζωικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολλών διακρίσεων αλλά και βραβείων για αυτά, οι σπουδές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, η επιμονή, η υπομονή, η θέληση, η ασταμάτητη δουλειά, η μόρφωση και η επαναστατικότητά της αλλά και το αεικίνητο του χαρακτήρα της, η ψυχική της ηρεμία και η συμπόνια που αποπνέει στο βλέμμα της, την κατατάσσουν σίγουρα ανάμεσα στις δυναμικές γυναίκες που αποφάσισαν να κυνηγήσουν τα μεγάλα όνειρά τους, μα εργάζονται σκληρά για αυτά, χωρίς να τους έχει χαριστεί τίποτα.

Μοναχοπαίδι δύο εξαιρετικών γονιών με μια βαθιά αγάπη και σεβασμό μεταξύ τους που τους χώρισε μονάχα ο θάνατος, μιλά συχνά για τα παραμυθένια παιδικά της χρόνια. Για το παιδικό της δωμάτιο που ήταν ασφυκτικά γεμάτο λούτρινα ζώα και παραμύθια σχετικά με αυτά αλλά και την πικρία της κάθε φορά που οι γονείς της έπρεπε να της εξηγήσουν πως είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώσει μια κότα ή ένα αρνί στο διαμέρισμά τους. Κόρη του Χαριλάου Παπαποστόλου, Δημάρχου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που στη δεκαετία του ’80 είχε στο γραφείο του αλλά και παντού μαζί του τον αδέσποτο σκύλο που είχε διασώσει, έχασε τον μπαμπά της δυστυχώς στα 8 της χρόνια, μα η τεράστια αγάπη για τα ζώα που εκείνος της είχε εμφυσήσει από μωρό αλλά και η συμπόνια της για αυτά, για των οποίων τα δικαιώματα μάχεται από παιδί, τη συντροφεύουν ως ένα αμύθητης αξίας φυλακτό σε όλη την πορεία της ζωής της μέχρι σήμερα! Κόρη της Μαίρης Παπαποστόλου, μιας δυναμικής γυναίκας που στα 40 της στάθηκε μητέρα και πατέρας μαζί για εκείνη μέχρι το τέλος της ζωής της, γνωστή σε όλους για την τεράστια φιλανθρωπική της δράση μα και τη στήριξή της στα όνειρα του παιδιού της, αποτέλεσε σταθμό για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα της Κατερίνας που χρόνια τώρα πορεύεται θέλοντας να κάνει περήφανους τους γονείς της που είναι σίγουρη πως την προστατεύουν από έναν «άλλο» κόσμο. Από τεσσάρων ετών μαθαίνοντας μπαλέτο και πιάνο, εκπαιδευόμενη στη λεγόμενη «αυτοσυγκράτηση», στα δεκαεπτά της χρόνια ένιωσε πως αυτοί οι χώροι δεν της ταιριάζουν καθόλου. Και έτσι δεν ξαναχόρεψε και δεν ξαναέπαιξε πιάνο σχεδόν ποτέ! Στα 22 της ήξερε να κατασκευάζει μαριονέτες και κούκλες θεάτρου, είχε πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις, έχοντας ήδη κάνει πάρα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, ήξερε Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, γνώριζε την τέχνη της κεραμικής και του χειροποίητου κοσμήματος, ζωγράφιζε ασταμάτητα μα τελικά αποφάσισε να μάθει άριστα τη γλώσσα των σκύλων! Κρατώντας στα χέρια όλες τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες μα και ένα μεγάλο όραμα να αλλάξει τον κόσμο, βρέθηκε το 2003 Δασκάλα σε ένα απομακρυσμένο χωριό στα Χανιά όπου εκεί ξεκίνησαν όλα… Συνάντησε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που της αποκάλυψε ότι έκανε ένας μαθητής Δημοτικού και έτσι αποφάσισε να οργανώσει όλο το υλικό από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονούσε από την πρακτική της ακόμη ως Δασκάλα στο Πανεπιστήμιο.

Υπέρμαχος της άποψης πως για να αλλάξει ο κόσμος, πρέπει να αλλάξει αρχικά ο καθένας από εμάς, κάνοντας ακόμη και μια ελάχιστη αλλαγή κάθε φορά, έχει αφιερώσει όλη τη ζωή της στην προώθηση μαθημάτων φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενσυναίσθησης σε μικρούς και μεγάλους, εντός και εκτός των σχολείων. Αναζητώντας κανείς το παρελθόν της, τις σπουδές της και τα όνειρά της, ανακαλύπτει πως θα μπορούσε να είναι σήμερα εισαγγελέας, δημοσιογράφος, πιανίστρια, μπαλαρίνα, ζωγράφος, σχεδιάστρια μόδας, γλύπτρια, θεατρολόγος!  Για να περάσει τελικά από τους πρώτους στο Παιδαγωγικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παιδικό της όνειρο να μιλάει στους ανθρώπους για τα ζώα και να γίνει συγγραφέας και τα πέτυχε ήδη και τα δύο!

Με συνοδοιπόρους τη Διώνη που κάποτε κάποιος μαχαίρωσε και πυροβόλησε και βρέθηκε αιμόφυρτη από την Κατερίνα να παλεύει για τη ζωή της, τον Άξελ που έζησε αλυσοδεμένος τα πρώτα χρόνια της ζωής του και στην πορεία κάποιος του ξήλωσε τις μεμβράνες από τις πατούσες του και τον Πόθο, που πετάχτηκε κουτάβι στα σκουπίδια, σκύλοι που είναι σήμερα εγκεκριμένοι από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, εργάζεται εδώ και είκοσι χρόνια ως Δασκάλα ενώ δηλώνει πως δεν θα νιώσει ποτέ την απόλυτη ευτυχία αν έστω και ένα πλάσμα υποφέρει στον δρόμο ή ζει φυλακισμένο σε ένα κλουβί.

Αγαπά πολύ τη θάλασσα που την έζησε ως Δασκάλα σε απομακρυσμένα νησιά, μα αγαπά πολύ και το βουνό, λόγω της καταγωγής της από ένα εκπληκτικό χωριό των Ζαγοροχωρίων. Αγαπά με πάθος τους σπουδαίους ανθρώπους στη ζωή της για τους οποίους νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη και θα έφτανε για εκείνους όπως λέει η ίδια στην άκρη του κόσμου! Αγαπά άδολα, αληθινά και δίχως όρια και θεωρεί ένα από τα ελαττώματά της την αδυναμία της να απομακρυνθεί από ανθρώπους που συχνά οι σχέσεις μαζί τους φαντάζουν αδιέξοδο.

Χαρακτηριστικό της η γεμάτη ήθος στάση και η έλλειψη θυμού και εκδίκησης στα λόγια της, όταν πρόκειται να μιλήσει στα social media για περιστατικά κακοποίησης ζώων.  Με εξαιρετική «πένα», έχει υπογράψει πολύ σημαντικά φιλοζωικά άρθρα που έχουν αλλάξει τις αντιλήψεις για τα ζώα, ενώ θίγει συχνά κοινωνικά στερεότυπα που σε οδηγούν να γίνεσαι πολύ συχνά αυτό που σε προστάζει η κοινωνία να ακολουθήσεις και να βυθίζεσαι στη δυστυχία. Αποφασισμένη για το όραμά της, ξέρει κάθε στιγμή πού βαδίζει και πού θέλει να φτάσει και ισχυρίζεται πως ουδέποτε αντιμετώπισε ακόμη και το πιο επιθετικό παιδί σε σχολική τάξη ως μελλοντικό δολοφόνο. Αντιθέτως του κράτησε το χέρι και προσπάθησε με αγάπη να του χαράξει τον σωστό δρόμο που έχει οδηγό τη συμπόνια. Στην πορεία της μέχρι σήμερα συναντά και υπερπηδά συνεχώς εμπόδια από πολλούς συναδέλφους της που δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση για τα ζώα, από βίαιους «εκπαιδευτές» σκύλων που επιμένουν να μπαίνουν ακόμη και μέσα στα σχολεία και από «φιλόζωους» υπέρμαχους πρακτικών τύπου «υιοθετήστε λες και δεν υπάρχει αύριο».

Οι σχολικές της τάξεις στολισμένες πάντα με φωτογραφίες ζώων οδηγούν τους μαθητές της σε δρόμους που ποτέ δεν είχαν φανταστεί πως θα δουν.

Αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορεί να ανεχτεί είναι όλοι εκείνοι οι «είσαι ό, τι δηλώσεις» που θεωρεί πως έχουν κάνει ζημιά συχνά στη φιλοζωική εκπαίδευση στη χώρα. Πολέμια της «παράνομης εκτροφής» ζώων, των πωλήσεων ζώων σε κλουβιά pet shop αλλά κυρίως όλων εκείνων των βίαιων μεθόδων εκπαίδευσης σκύλων, τα θεωρεί πραγματικές «πληγές» για την αύξηση του αδέσποτου πληθυσμού και την εξαθλίωση που υπάρχει στους ελληνικούς δρόμους, στα κυνοκομεία κολαστήρια αλλά και σε πολλά σπίτια. Στείρωση, υιοθεσίες, αφύπνιση, ενημέρωση, τροφή και νερό στα αδέσποτα, ριζική αλλαγή παιδείας στο σχολείο με ένταξη φιλοζωικών μαθημάτων, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση ενηλίκων με μηνύματα κοινωνικού και φιλοζωικού χαρακτήρα, εφαρμογή των νόμων, καταγγελία κάθε κακοποίησης και εγκατάλειψης, έλεγχος των εισαγωγέων, κλείσιμο των παράνομων εκτροφέων και κυνήγι στους ανεξέλεγκτους κυνηγούς και ψαράδες είναι εκείνα τα οποία θεωρεί ως μια βέβαιη ριζική λύση.

Δουλεύοντας πολλά χρόνια πάνω στην αυτογνωσία της βλέπει φως ακόμη και όταν όλα φαντάζουν σκοτεινά και ακατόρθωτα. «Άνθρωπος να στηριχτείς στη χαρά και στη λύπη» την αποκαλούν οι φίλοι της  για τους οποίους βρίσκει πάντα χρόνο ακόμη και αν το καθημερινό της πρόγραμμα δεν της το επιτρέπει.

Πιστεύοντας ακράδαντα πως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει ακόμη πολύ δρόμο, ώστε να γίνει το σχολείο χώρος χαράς, φαντασίας και δημιουργίας για τους μαθητές, δεν σταματά ποτέ να επινοεί πρακτικές δημιουργικότητας στη διδασκαλική της πορεία. Έχοντας ζήσει συχνά τη φρίκη της αδέσποτης ζωής μέσα από πλάσματα που έχει αναστήσει χαρίζοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία, θα την ακούσεις συχνά να «κραυγάζει» πως δεν είμαστε οι άνθρωποι κυρίαρχοι της φύσης ούτε είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη.

Αν δεν ήταν άνθρωπος και ήταν ζώο θα ήθελε να ήταν Πήγασος, ενώ έχει μια ιδιαίτερη σχέση φόβου και θαυμασμού για το «Νερό» που είναι η έμπνευση, η επαφή με τον αρχετυπικό κόσμο των ιδεών, η ενδοσκόπηση και η πνευματική ενατένιση σε ανώτερους κόσμους.

Αν υπάρχει κάτι που τη χαρακτηρίζει κάθε φορά που της δίνεται δημόσιο βήμα είναι η επιμονή της να παρακινήσει όσο γίνεται περισσότερους να συμπονέσουν, να αγαπήσουν και να σεβαστούν όλα τα ζώα και αυτό όχι επειδή αναγκάζονται από τους «νόμους», αλλά επειδή η στάση τους αναγνωρίζουν πλέον πως είναι ηθικά αστήριχτη και αδικαιολόγητη, ανεπίτρεπτη και άκρως ρατσιστική.

Οι λέξεις που γράφει χρόνια τώρα, θεωρεί πως από μόνες τους δεν έχουν σίγουρα τη δύναμη να αλλάξουν τίποτα, αν δεν συνοδευτούν από τις πράξεις όλων μας που θα αναδυθούν από τις ιδέες που «γεννούν» τα συναισθήματα μέσα από τις λέξεις της.  Ενώ θα διαβάσεις δηλώσεις της συχνά πως δεν χρειάζεται να ανησυχείς, όταν διαφοροποιείσαι από τους άλλους και το γεγονός ότι δεν ακολουθούν τους δρόμους της καρδιάς τους οι πολλοί δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις και εσύ! Δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με το «χθες», γιατί πολύ απλά την επόμενη μέρα δεν είσαι ο άνθρωπος που ήσουν χθες, μιας που όλα μα όλα σε μια και μόνο στιγμή αλλάζουν. Ό, τι δεν της αρέσει και δεν την κάνει ευτυχισμένη, θα το γκρεμίζει όπως συνεχώς λέει «συθέμελα». Και θα το ξαναχτίζει από την αρχή. Μέχρι να γίνει όπως θέλει εκείνη. Μέχρι να σιγήσει και η τελευταία ακηδεμόνευτη κραυγή. Μέχρι οι άνθρωποι και τα ζώα να είναι ίσοι πάνω στον πλανήτη, απολαμβάνοντας τη ζωή που τους αξίζει.

 

Διώνη

Η Διώνη βρέθηκε, αβοήθητη να αργοπεθαίνει, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011 μέσα σε μια λίμνη αίματος, μαχαιρωμένη στον λαιμό και στην ουρά, πυροβολημένη στο πόδι και χτυπημένη σε όλο της το σώμα, σε κεντρικό σημείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Αφού διασώθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου, νοσηλεύτηκε παλεύοντας για τη ζωή της και  λίγους μήνες μετά υιοθετήθηκε από την Κατερίνα για να ξεκινήσει ξανά από την αρχή τη ζωή της. Έναν χρόνο μετά διαγνώστηκε, λόγω του τραυματισμού της, με μηδενική όραση στο ένα μάτι και τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε η διαδικασία της κοινωνικοποίησής της και της απόλυτα θετικής εκπαίδευσής της χωρίς τη χρήση της οποιασδήποτε μορφής βίας από τον εκπαιδευτή- συμπεριφοριστή σκύλων Μουμιάδη Δημοσθένη. Αποτελεί την αιτία από την οποία δημιουργήθηκαν οι Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) και χάρη στην αξεπέραστη ευφυΐα της, αφήνει άφωνους μικρούς και μεγάλους με τις μοναδικές ικανότητές της. Σήμερα, έχοντας συναντήσει πάνω από 350.000 μαθητές είναι 10 ετών και ζει υγιής και ευτυχισμένη μαζί με την οικογένειά της στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ ταξιδεύει συχνά σε όλη την Ελλάδα για τη μετάδοση του οράματός της Κατερίνας για ένα νέο μοντέλο ζωοφιλικής παιδείας που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο και θα αντικαταστήσει το υπάρχον ως επικίνδυνο, μη αποδοτικό και ξεπερασμένο. Έχει εγκριθεί μαζί με τον Πόθο και τον Axel από το Υ.ΠΑΙ.Θ για την είσοδο της στα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής ενώ τον Μάιο του 2019 πιστοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας και τον Francois Beiger ως σκύλος Εκπαιδευτικής Διαμεσολάβησης και Διαδραστικής Εγρήγορσης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τις Ζω.Ε.Σ. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το Δώρο», του τετραδίου εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων «Το Δώρο της Διώνης» και της «Μεγάλης Επιστροφής» από τις εκδόσεις Welldone.

Axel

Ο Axel βρέθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου σχεδόν λιπόθυμος, άγρια ξυλοκοπημένος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας τον Οκτώβριο του 2013 με ξηλωμένες τις μεμβράνες από τις πατούσες και σημάδια στο σώμα του από πυρακτωμένο σίδερο. Χτυπήθηκε πολύ από ανθρώπινα χέρια, ενώ υπήρξε για αρκετό καιρό αλυσοδεμένος σε αυλή σπιτιού. Πάλεψε για πολλούς μήνες με τους εφιάλτες και αφού δεν βρέθηκε κανείς να ενδιαφερθεί έστω να τον φιλοξενήσει και τον Ιούνιο του 2014 ξεκίνησε η απόλυτα θετική εκπαίδευση του για να γίνει ο δεύτερος σκύλος που πάντα με χαμόγελο συνοδεύει την ομάδα Ζω.Ε.Σ. μέσα στα σχολεία και στις δημόσιες δράσεις της. Έχει συναντήσει μέχρι σήμερα πάνω από 200.000 μαθητές μοιράζοντας απλόχερα αγάπη και θυμίζοντας σε όλους πως αυτά τα ζώα χρειάζονται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τον Σεπτέμβριο του 2015 μάλιστα και για μια ολόκληρη σχολική χρονιά έλαβε μέρος στο φιλοζωικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Γίνε ένας μικρός εκπαιδευτής σκύλων μέσα στην τάξη», όπου συμβίωσε με τους μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πρασινάδας Ημαθίας ως ισότιμο μέλος της μαθητικής τους κοινότητας! Σήμερα, είναι 9 ετών και ζει υγιής και ευτυχισμένος μαζί με την οικογένειά του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ ταξιδεύει συχνά σε όλη την Ελλάδα για τη μετάδοση του οράματος της Διώνης και της Κατερίνας για ένα νέο μοντέλο ζωοφιλικής παιδείας που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο και θα αντικαταστήσει το υπάρχον ως επικίνδυνο, μη αποδοτικό και ξεπερασμένο. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι το κεντρικό πρόσωπο του Ημερολογίου που εκδίδουν οι Ζω.Ε.Σ., τα έσοδα του οποίου όπως και όλα τα βιβλία στηρίζουν το έργο τους αλλά και εκατοντάδες αδέσποτα ζώα.

Πόθος

Ο Πόθος πετάχτηκε σε σακούλα σκουπιδιών όταν ήταν 2 μηνών σε μια αυλή πολυκατοικίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας τον Οκτώβριο του 2013. Κρυμμένος από το φόβο του για αρκετές μέρες, διασώθηκε, υιοθετήθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου τον Ιούλιο του 2014 για να αποτελέσει μετά την απόλυτα θετική εκπαίδευσή του τον τρίτο σκύλο της ομάδας Ζω.Ε.Σ. Ο Πόθος είναι ένα πολύ χαρούμενο και πάντα χαμογελαστό πλάσμα που δεν σταματά να σκορπά παντού αγάπη και είναι ίσως και ο πρώτος πρώην αδέσποτος σκύλος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε παιδική χριστουγεννιάτικη σχολική θεατρική παράσταση όπου έκλεψε τις καρδιές όλων. Ενώ συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ζωή στην τάξη παρέα με έναν σκύλο» της Α’και Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Πρασινάδας Ημαθίας. Αυτό το τόσο ξεχωριστό πλάσμα έχει συναντήσει μέχρι σήμερα πάνω από 200.000 μαθητές ενώ τον Οκτώβριο του 2017 ξεκίνησε με την ομάδα το πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» συναντώντας παιδιά με αναπηρίες ή που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού αλλά και στα πλαίσια της συνεργασίας της ομάδας Ζω.Ε.Σ. με το «Άγγιγμα Ζωής» πραγματοποιεί επισκέψεις σε παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο ή βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας τους. Σήμερα είναι 8 ετών και ζει υγιής και ευτυχισμένος μαζί με την οικογένειά του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ ταξιδεύει συχνά σε όλη την Ελλάδα για τη μετάδοση του οράματος της Διώνης και της Κατερίνας. Παράλληλα είναι και συγγραφέας, καθώς τον Φεβρουάριο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «Η Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου» από τις εκδόσεις Welldone.

 

Νταλί

Ο Νταλί βρέθηκε ανάμεσα σε κάτι άδεια χαρτόκουτα πίσω από ένα περίπτερο. Από μικρός ήταν σοβαρός και όχι ιδιαίτερα κινητικός. Όμως, πολύ σύντομα φάνηκε η κλίση του προς τις καλές τέχνες, αφού άρπαζε τα πινέλα της αδελφής του Λιάνας και έτρεχε γύρω γύρω με αυτά στο στόμα. Το άσπρο μουτράκι του ήταν συχνά πασαλειμένο με χρώματα. Του αρέσει να φοράει ρούχα, καπέλα, τσεμπέρια και να πίνει κρύο νερό από το ψυγείο. Επίσης, του αρέσουν οι ρουτίνες!

Μουσικοί

Ερωφίλη

Ερωφίλη

Η Ερωφίλη είναι ερμηνεύτρια, στιχουργός και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά.
Σπούδασε φυσικοθεραπεία στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών και πήρε πτυχίο από την ανώτατη επαγγελματική σχολή χορού "Ελληνικό Χορόδραμα Ραλλού Μάνου" ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους δημιουργούς κι ερμηνευτές όπως
Μ. Θεοδωράκης , Γ.Σπανός , Χ. Αλεξίου , Λ.Νικολακοπούλου κ.α. καθώς και με το συγκρότημα «Τρίφωνο» που υπήρξε ιδρυτικό μέλος .
Έχει προσωπική δισκογραφία με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους , δεκάδες συμμετοχές κι έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα κι εξωτερικό.
Έχει γράψει μουσική για θέατρο και παιδικά έργα και παραμύθια.
Η τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στα λόγια η ψυχή» κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2018.

Κώστας Παρίσσης

Κώστας Παρίσσης

Ο Κώστας Παρίσσης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Τελειώνοντας το σχολείο στη Νέα Σμύρνη, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Bath της Αγγλίας και στο Λονδίνο, στο τμήμα των Καλών Τεχνών και συνέχισε στη Φλωρεντία της Ιταλίας σπουδάζοντας οικονομικές επιστήμες. Παράλληλα παίζει μουσική στους δρόμους της πόλης, όπου και έρχεται σε επαφή με πολλά είδη μουσικής.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, φτιάχνει με τον αδερφό του Μιχάλη ένα στούντιο ηχογραφήσεων, το Studio Praxis, που μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πολλούς καλλιτέχνες και σημαντικές δουλειές.

Με τα Υπόγεια Ρεύματα συναντιέται το 1995 και από το 1996 γίνεται μέλος τους, ενώ αποχωρεί το 2013. Εκτός από τα τραγούδια του για τα Υπόγεια ρεύματα, έχει γράψει τραγούδια, έχει ενορχηστρώσει και έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς, όπως ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μάνος Ξυδούς κ.ά.

Άννη Θεοχάρη

Άννη Θεοχάρη

Η Άννη Θεοχάρη είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και ασχολείται με αφηγήσεις και δραματοποιήσεις παραμυθιών πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος της μουσικοθετρικής ομάδας Στενός Κορσές και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Συμβουλεύει συγγραφείς πως να επικοινωνήσουν την δουλειά τους εμπλουτίζοντάς την με εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστικές αφηγήσεις. Εκδίδει βιβλία από το 2009 και τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την εικονογράφηση. Είναι τραγουδοποιός και δουλειά της θα βρείτε στο κανάλι του you tube Στενός Κορσές.

Κασσάνδρα & Φίλιππος

Κασσάνδρα & Φίλιππος

Η Κασσάνδρα και ο Φίλιππος Μοδινός είναι λυρικοί καλλιτέχνες με αξιοσημείωτη πορεία στον κόσμο της Όπερας. Το 2012 ξεκίνησαν την αναβίωση της οπερατικής σκηνής στην Θεσσαλονίκη και με την εταιρία τους, την "Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος", μέσα σε λιγότερο από 7 χρόνια, κατάφεραν να γίνουν η δεύτερη μεγαλύτερη οπερατικοί παραγωγοί στην χώρα (με πρώτη την Εθνική Λυρική Σκηνή), απασχολώντας εκατοντάδες Έλληνες καλλιτέχνες και διδάσκοντας σε πολλούς νέους λυρικούς τραγουδιστές, την τέχνη της Όπερας, μέσω της πράξης. Η Κασσάνδρα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της ΕΛΘΕ ενώ παράλληλα είναι βιολοντσελίστα, σκηνοθέτης όπερας κι έχει γράψει κι εκδώσει ένα θεατρικό έργο. Ο Φίλιππος είναι παράλληλα πιανίστας και μαέστρος και είναι ο διαχειριστής της ΕΛΘΕ. Μαζί εμφανίζονται σε μεγάλα έργα του λυρικού ρεπερτορίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χαριτίνη Πανοπούλου

Χαριτίνη Πανοπούλου

Η Χαριτίνη Πανοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από την ορεινή Κορινθία. Από πολύ μικρή ξεκίνησε το ταξίδι της στην μουσική και σπούδασε κλασική κιθάρα, βυζαντινή μουσική και σύγχρονο τραγούδι. Φοίτησε επίσης στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Ως τραγουδίστρια έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους και μουσικές σκηνές της Αθήνας. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά αφορά την παραδοσιακή μουσική, ενώ αυτόν τον καιρό ετοιμάζει και την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά ως τραγουδοποιού.

Τζωρτζίνα Καραχάλιου

Τζωρτζίνα Καραχάλιου

Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου ασχολείται τα τελευταία επτά χρόνια με την διδασκαλία φωνητικής τοποθέτησης, την αποθεραπεία φωνής όπως επίσης και με τη διδασκαλία τραγουδιού, καθότι έχει κάνει μουσικές σπουδές στο εντατικό-επαγγελματικό τμήμα του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας», με υποτροφία στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Από δεκαοκτώ ετών ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, σημειώνοντας πολλές συνεργασίες στον αριθμό, με εξαιρετικά σημαντικούς καλλιτέχνες από την όλη την Ελληνική μουσική σκηνή, σε μεγάλες μουσικές σκηνές και κέντρα διασκέδασης, όπως επίσης ροκ σκηνές, privet parties, festivals κ.α. Επιπρόσθετα, δισκογραφικά έχει συμμετάσχει-συνεργαστεί με αξιόλογους επαγγελματίες και καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής ως duet, backing vocals, σε μουσικές συλλογές, μουσικά παραμύθια, διαφημίσεις (τηλεοπτικές-ραδιοφωνικές,) μεταγλωττίσεις και εκδίδοντας διαδικτυακά , προσωπικά τραγούδια. Γνωστοί τραγουδιστές έχουν ερμηνεύσει δικές της μουσικές και στιχουργικές δημιουργίες ανά τα έτη.Κάποιες σεζόν την έχουν βρει να συμμετέχει ενεργά σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε μεγάλες Θεατρικές σκηνές της Αθήνας.Άξιο λόγου θα ήταν να αναφερθεί πως είναι επίσης Θεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Usui και Karuna Reiki, πως είναι απόφοιτος Diploma Συμβούλου Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Σκωτίας, όπως επίσης και απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου της Γαλλίας.
Η διδασκαλία, η ποιότητα και η ανάταση που προσδίδει η μουσική στην ανθρώπινη ύπαρξη, η προσωπική αναζήτηση για αυτογνωσία, προσφορά,θεραπεία, εξέλιξη, όπως επίσης και το θέλγητρο ανέλιξης της ποιότητάς μου ως ανθρώπινο ον, την ώθησε στην ανάγκη της για προσφορά μέσω της Συμβουλευτικής και της Θεραπείας, όπου δεν σταματά να καταρτίζεται και να εξελίσσεται. Η αγάπη και ο σεβασμός για τον άνθρωπο και την φύση του, θα αποτελεί πάντα για εκείνη κινητήριο δύναμη και το έναυσμα να συνεχίσει να προσπαθεί να γίνεται καλύτερη, ώστε να είναι πάντα σε θέση να προσφέρει με ασφάλεια και συνέπεια.

Γιώργος Χατζής

Γιώργος Χατζής

Ο Γιώργος Χατζής είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης και ηθοποιός. Σπούδασε ντραμς και βιολί στο Ωδείο Αθηνών. Ως βιολονίστας έχει συνεργαστεί με διάσημους Έλληνες συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Μαμαγκάκης κ.α.). Την περίοδο 1997-1998 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και από το 2000 έως σήμερα είναι μόνιμο μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων (Μάνος Χατζιδάκις). Από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη σύνθεση. Το 2002 παίρνει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης με Υπολογιστή με τη σύνθεσή του “The Star Sign of Cancer” στην κατηγορία οργανικής μουσικής σύνθεσης: Electronica/ Ambient/ New Age. Από το 2003 είναι στενός συνεργάτης των Αγάμων Θυτών και των Ιταλών performers Lucchetino. Έχει γράψει τη μουσική για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κάρπαθο το 2004 με τίτλο“ Ύμνος στον Απόλλωνα”. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση από τον ίδιο και το κουαρτέτο εγχόρδων +Kinisis στο Μέγαρο Μουσικής και τους Δελφούς. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, χοροθέατρο, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Συνθέσεις του έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως μέσα από διεθνείς μουσικές συλλογές όπως Buddha Bar, Café Abstrait κ.α. Από το 2014 έως σήμερα πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και συνθέτει τη μουσική της παιδικής μουσικοθεατρικής παράστασης “Ο Βασιλιάς Τζίτζικας και η Επανάσταση των Μυρμηγκιών” σε κείμενο του ιδίου και της Πελαγίας Πλαγιανάκου. Έχει βραβευθεί με Silver Medal Outstanding Achievement από τα Global Music Awards για την πρωτότυπη μουσική σύνθεσή του στο ντοκιμαντέρ “Mt Olympus the Creation” σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κρικέλη και Δημήτρη Ζησόπουλου.

Σοφία Παπουλάκου

Σοφία Παπουλάκου

Η Σοφία Παπουλάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών - τμήμα Θεάτρου.
Με την μουσική ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά το 2010.
Η πρώτη της συνεργασία ήταν με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την ορχήστρα του δρόμου,στη συνέχεια με την Τάνια Τσανακλίδου , την Ευανθία Ρεμπούτσικα , Άγαμους Θύται , Κώστα Μακεδόνα , Γεράσιμο Ανδρεάτο , Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και Θανάση Πολυκανδριώτη.

Πένυ Παπακωνσταντίνου

Πένυ Παπακωνσταντίνου

Η Πένυ Παπακωνσταντίνου είναι ερμηνεύτρια, μουσικός και συνθέτης. Είναι ιδρυτικό μέλος της γυναικείας ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής Smyrna με την οποία έχει κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές. Η ίδια ως μουσικός παίζει πολίτικο λαούτο, κρουστά και φλογέρες και έχει στο ενεργητικό τρεις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.

Passe-partout

Passe-partout

Η μουσικοθεατρική ομάδα «passe-partout, δράσεις μετά μουσικής» ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2012. Αποτελείται από νέους, μαθητές και φοιτητές, που ζουν στα Χανιά και επικοινωνούν και εκφράζονται μέσω της μουσικής. Στόχος της ομάδας είναι να αποτελέσει μια νεανική, δημιουργική, καλλιτεχνική παρέα και να εντάξει δυναμικά την τέχνη στο κέντρο της καθημερινής ζωής, σε χώρους οικείους αλλά και ασυνήθιστους.
Η πρώτη δράση της ομάδας Passe-partout πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012. Ήταν ένα flash mob εντός της δημοτικής αγοράς Χανίων με το τραγούδι «Να μ΄αγαπάς». Η δράση βιντεοσκοπήθηκε με πρόχειρα μέσα και σηματοδοτεί την «ημερομηνία γέννησης» των Passe-partout.
Στα έκτα γενέθλια της ομάδας, στις 15 Δεκεμβρίου 2018 οι χανιώτες είχαν την ευκαιρία να γίνουν προσωρινά μέλη των passe-partout. Στην πλατεία Δικαστηρίων, ντυμένοι ομοιόμορφα, ακολούθησαν τις οδηγίες, τραγούδησαν το τραγούδι «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» με ταυτόχρονη ερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Κωφοί δάσκαλοι δίδαξαν ένα τραγούδι σε όλους μας και τραγούδησαν κι εκείνοι μαζί μας.
Οι παραστάσεις της ομάδας Passe-partout έχουν πραγματοποιηθεί σε ασυνήθιστους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για εκδηλώσεις. Με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορία τους, με τον «χαρακτήρα» και την αισθητική τους οι χώροι αυτοί διαμορφώνουν την συνολική καλλιτεχνική εμπειρία του θεατή και «αναπνέουν» μέσω της μουσικής. Όλες οι παραστάσεις της ομάδας αρχίζουν ακριβώς στην ώρα τους δημιουργώντας και με αυτό τον τρόπο μια σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης με το κοινό.
2013 Εμπορικό κέντρο Τριανόν
2014 «Απόδραση μετά μουσικής» Παλιές Δικαστικές Φυλακές Χανίων
2015 «Ανηφορίζουν» Πύλη της άμμου, προμαχώνας Mocenigo
2017 «Σαν εκδρομή» εγκαταλελειμμένο θέατρο Λενταριανών
2018 «Εκτός» Παράσταση δρόμου. Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο. Εμπορικό
κέντρο Ερμής, Χανιά
Ξεχωριστή στιγμή στην πορεία της ομάδας ήταν η μουσική επιμέλεια στην τελετή τιμής προς το Μίκη Θεοδωράκη εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ιούνιος 2016).
Συμμετείχε ενεργά στο TEDx Chania 2016, στο παιχνίδι πόλης «Φεγγάρι Στη Ρόδα» το 2013, 2014, και 2015 καθώς και στα επίσημα εγκαίνια του media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η σύντομη παράσταση «γλυκά ακουμπήστε στην κουπαστή» παρουσιάστηκε στην Πινακοθήκη Χανίων και το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης.
Όλες οι εκδηλώσεις της ομάδας έχουν ελεύθερη είσοδο. Η συμμετοχή όλων των μελών είναι εθελοντική και τα τυχόν έξοδα καλύπτονται από τους υποστηρικτές των δράσεών μας.
Την καλλιτεχνική ευθύνη της ομάδας έχουν οι τρεις ιδρυτές της:
Γιάννης Γιαννακάκης, Γιώργος Πογιατζής, Τίτος Σμυρνάκης

Αλέξανδρος Καλλιφατίδης

Αλέξανδρος Καλλιφατίδης

Ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Έχει σπουδάσει Ιατρική στο Α. Π. Θ και ασκεί το λειτούργημα της Ιατρικής ως εξειδικευμένος Ακτινολόγος.

Παράλληλα ασχολείται με τη μουσική από την εφηβεία του, παίρνοντας μαθήματα κιθάρας, κυρίως όμως αυτοδίδακτος τόσο στα μουσικά όργανα όσο και στη φωνητική.

Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος ως ερμηνευτής και μουσικός αρκετών συγκροτημάτων ("ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ" και "KARMA", με τους Βαγγέλη Μπουσμαλή και Νίκο Πολυζόπουλο), με τα οποία πραγματοποίησε πολλές συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Βασικό ιδρυτικό μέλος επίσης, μαζί με το Γιάννη Ζαζόπουλο, της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ με κορυφαίες συνεργασίες με τους συνθέτες Δ.Μούτση, Γ.Σπανό, Γ. Χατζηνάσιο, Μ.Πλέσσα και ξεχωριστές συναυλίες με θεματολογία Ρετρό και Αρχοντορεμπέτικα τραγούδια, καθώς και τραγούδια σε ποίηση Ν.Καββαδία.

Αποτέλεσε μέλος των HYBRID Pro (ethnojazz) και ιδρυτικό μέλος του SWING Trio μαζί με τους Δημήτρη Λάππα και Αριστοτέλη Καπαγιαννίδη με πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις της Ελληνικής ομογένειας και συναυλίες στο εξωτερικό.

Έλαβε μέρος ως προσκεκλημένος σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και σε εφημερίδες και περιοδικά.

Εμπνεύστηκε και παρουσίασε την καλλιτεχνική εκπομπή «Μουσικοί Παραλογισμοί» στη DION TV με πλήθος προσκεκλημένων, ορισμένοι εκ των οποίων ξεχώρισαν με την καλλιτεχνική πορεία τους στα ελληνικά δρώμενα.

Το 1996 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης κατακτώντας την 4η θέση και αποκομίζοντας θετικές κριτικές για την ιδιαίτερη ερμηνεία του.Το 1998 πρωτοεμφανίζεται στην δισκογραφία. Ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Σταυριανός τον επέλεξε ως βασικό ερμηνευτή στο διαχρονικό δίσκο με τίτλο «Το πιο μεγάλο ψέμα» (στίχοι Μυρτώ Κοντοβά, Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος), όπου συμμετείχαν με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες οι Νένα Βενετσάνου, Παντελής Θαλασσινός και Μανώλης Μητσιάς. Το ομότιτλο με το δίσκο τραγούδι, «Το πιο μεγάλο ψέμα», ερμηνευμένο από τον Αλέξανδρο, γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία στα ραδιόφωνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γυρίστηκε video clip, σκηνοθετημένο από τον Νίκο Σούλη.

Το 2004 κατέλαβε τη 2η θέση στο φεστιβάλ τραγουδιού πανελλήνιας εμβέλειας, το οποίο διοργάνωσε ο δήμος Λευκίμης στην Κέρκυρα

Το 2006 κυκλοφόρησε το προσωπικό του cd single με τίτλο «Στης αγάπης τα χρόνια» με ερμηνεία και σύνθεση τραγουδιών τα οποία συνδυάζουν στοιχεία latin, jazz και rock με τον ελληνικό ήχο. Ο δίσκος συμπληρώνεται με ένα τραγούδι σε μουσική του Βαγγέλη Μπουσμαλή και με το γνωστό «Το πιο μεγάλο ψέμα» του Γιώργου Σταυριανού σε καινούργια διασκευασμένη εκτέλεση.

Το 2007 κατέλαβε την 2η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού του ράδιο «ΜΥΘΟΣ» στη Θεσσαλονίκη

Το 2008 επένδυσε μουσικά το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το αλογάκι της Σκύρου», το οποίο προβλήθηκε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και κατέκτησε τη 2η θέση.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί ενεργό μέλος της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, παίζοντας σημαντικό ρόλο στηρίζοντας ως ερμηνευτής πολυάριθμες συναυλίες της.

Παράλληλα, αναζητώντας νέες μουσικές διαδρομές και με αφορμή μια μοναδική συγκυρία, συμπράττει το 2013, μαζί με τον Αλέξη Καραβέργο, στη δημιουργία ενός νέου μουσικού σχήματος υπογράφοντας ως ερμηνευτής, συνθέτης και μουσικός νέες πρωτότυπες δημιουργίες . «Φίλε» είναι το όνομα του τραγουδιού που κυκλοφόρησε ως δείγμα δουλειάς αυτής της συνεργασίας, ενώ σε ρόλο νονού δίνει την ονομασία Nouvelles Routes στο καινούργιο αυτό project.
Τα τελευταία 2 χρόνια με συνοδοιπόρους τους μοναδικούς Passa tempo (μαζί με τους: Νάκη Πετρόπουλο, Γιάννη Ποιμενίδη και Γιώργο Νεράντζη) δημιουργεί, πειραματίζεται, διασκευάζει με διαθέσεις retro, swing, jazz, tango, flamenco και επιρροές από τη ρεμπέτικη μουσική και τα γαλλικά chansons, παρουσιάζοντας μια μουσική εκδοχή που ξεχωρίζει και πρωτοτυπεί.

Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στον Μεσαίωνα, σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει, σε ένα Νέο Σχολείο που διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Η Διώνη επιστρέφει και μιλά για όλα τα ζώα, για τα συναισθήματα και για τη μόλυνση της φύσης……

Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στον Μεσαίωνα, σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει, σε ένα Νέο Σχολείο που διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Η Διώνη επιστρέφει και μιλά για όλα τα ζώα, για τα συναισθήματα και για τη μόλυνση της φύσης……

Τραγούδια

Τίτλος Προβολή στο Youtube Λήψη ως MP3
Μωβ Νεράιδα
Γράμμα στη Διώνη
Υπεύθυνος Κηδεμόνας
Η αγάπη σαν μπαλόνι
Το Δάσος των Ευχών
«Return» (Επιστροφή)
Το Παλάτι των Ονείρων
Τα ακηδεμόνευτα
Νέο Περιβάλλον
Γιαγιά «Πολυφήμη»
Ρώτα εδώ

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΙΒΛΙΑ

Που και πως μπορείτε να το αγοράσετε

Μπορείτε να βρείτε το Δώρο σε εκδηλώσεις της σελίδας μας

Facebook Pagelike Widget

Μπορείτε επίσης να το βρείτε σε δράσεις και εκδηλώσεις της ομάδας Ζω.Ε.Σ, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και για τις οποίες θα μπορείτε να ενημερώνεστε αυτόματα ακολουθώντας την παρακάτω σελίδα:
https://www.facebook.com/ΖωΕΣ-390288947807739/

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία, μπορείτε ελεύθερα να στείλετε μήνυμα στο info@zwes.gr ή στην σελίδα “Το Δώρο – η Μεγάλη Επιστροφή” στο Facebook ή να καλέσετε στο 6972852898.

© Copyright 2021 – Η Μεγάλη Επιστροφή. All Rights Reserved.