Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι μια Δασκάλα με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδεύτρια σκύλων και ζωοθεραπεύτρια που μετρά κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την ομάδα Ζω.Ε.Σ. που έχει ιδρύσει, για να εκπαιδεύσει φιλοζωικά μαθητές στα ελληνικά σχολεία αλλά και ενήλικες σε δημόσιες δράσεις. Με μια τεράστια εμπειρία στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα στις σχολικές τάξεις που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια, πριν λίγα χρόνια μπήκε και στον κόσμο της συγγραφής βιβλίων που αφορούν τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον και έτσι το 2017 ο εκδοτικός οίκος Welldone, γνωστός για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές του ιδέες, εξέδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρώτη αυτοβιογραφία αδέσποτου σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού, «Το Δώρο», το 2019 το τετράδιο εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων «Το Δώρο της Διώνης» και λίγους μήνες μετά ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο με δύο εξώφυλλα, τη «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων».

To Δώρο μάλιστα, το 2019 μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε από την πρώτη μέρα της έκδοσής του, επανεκδόθηκε. Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του σκύλου της Κατερίνας Παπαποστόλου, της Διώνης, που το 2011 βρέθηκε ετοιμοθάνατος από την ίδια και της δύσκολης πορείας της ζωής του μέχρι να βρει τη νεράιδά του που θα γιάνει τις πληγές του, θα ταυτιστεί μαζί της και θα πραγματοποιήσουν μαζί το όνειρό του να βρει μια αληθινή οικογένεια. Μια μαχαιριά στον λαιμό της Διώνης, ένα σημάδι που φαίνεται ακόμη να μας θυμίζει την κακοποίηση χωρίς όρια και λογική που δέχονται τα χιλιάδες αδέσποτα και η γεμάτη απόγνωση φωνή της μέσα στο βιβλίο να γίνεται η φωνή όλων των σκύλων αλλά και όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση. Ένα βιβλίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο με τη Διώνη να γίνεται η φωνή τους, μιλά για την ενσυναίσθηση, για τις σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στις πράξεις, για τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ένα βιβλίο που ακόμη και η στιγμή που η Διώνη θα βρισκόταν στα χέρια του επίδοξου δολοφόνου της, που πολλοί ίσως φοβηθούν να διαβάσουν, περιγράφεται τόσο ανώδυνα από τη μαγική πένα της συγγραφέως τόσο που δεν κατανοείς αν είναι ψέματα ή αλήθεια. Ένα βιβλίο πού αγγίζει την ψυχή ακόμη και του πιο δύστροπου ανθρώπου για την άποψή του για τον σκύλο και τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη. Που σου δείχνει πως το καλό και το κακό είναι επιλογή σου. Μπορείς να κάνεις το καλό και να αλλάξεις τη ζωή κάποιου και φυσικά και τη δική σου!

«Το Δώρο της Διώνης: Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου» είναι ένα βιβλίο πρωτότυπων εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους! Ένα τετράδιο ασκήσεων-οδηγός φιλοζωίας αλλά και ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, με δραστηριότητες βασισμένες σε εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ, που ανήκουν και εκπονούνται σε όλα τα σχολεία της χώρας από τις Ζω.Ε.Σ. Το τετράδιο αυτό εκδόθηκε για να γνωρίσουν οι κηδεμόνες και μη τους σκύλους μέσα από ώρες παιχνιδιού και χαράς ως ένας οδηγός υπεύθυνης κηδεμονίας, ένα βιβλίο χαράς, φαντασίας και δημιουργίας! Ένα τετράδιο εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων μέσα στο οποίο μπορείς να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να αποκτήσεις σημαντικές γνώσεις, να προβληματιστείς, να μπεις στη θέση του άλλου, να παίξεις και να ψυχαγωγηθείς. Μα το σημαντικότερο όλων: να αγαπήσεις αληθινά έναν σκύλο! Με αρωγούς το παιχνίδι, την πολυθεματικότητα, τη διαθεματικότητα, τη διαδραστικότητα αποτελεί ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό εργαλείο διασκέδασης, γνώσης και δημιουργίας, έναν οδηγό αγάπης και σεβασμού για τα ζώα.

«Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων», το δεύτερο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του πρώτου βιβλίου της, όπου η Διώνη επιστρέφει μαζί με όλους τους ήρωες του Δώρου! Και όχι μονάχα μαζί τους! Δώδεκα εξαιρετικοί τραγουδιστές, τέσσερις συνθέτες, τέσσερις στιχουργοί, τρία στούντιο σε τρεις διαφορετικές πόλεις της χώρας, δώδεκα μουσικοί, ένα συγκρότημα, όπου όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους υπό τη γενική επιμέλεια του Κώστα Παρίσση με τη δύναμη των λέξεων και των συναισθημάτων της Κατερίνας Παπαποστόλου και τα χρώματα της Λιάνας Δενεζάκη, συνθέτοντας την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα βιβλίο όπου παντού κυριαρχεί η μουσική καθώς το βιβλίο συνοδεύεται από δέκα πολύ εύστοχα και μελωδικά τραγούδια σε μορφή qrcode που δίνονται δωρεάν στους αναγνώστες.

Μέσα από την ιστορία και τα μάτια πρώην αδέσποτων, κακοποιημένων σκύλων, αλλά και άλλων ζώων που θυσιάζονται στον βωμό της ανθρώπινης κυριαρχίας και ματαιοδοξίας, και που η Διώνη θέλει να σώσει, τόσο ένα παιδί όσο και ένας ενήλικας θα ανακαλύψουν έναν ξεχασμένο κόσμο θαυμάτων. Εκεί που υπάρχει και ξαναγεννιέται η ελπίδα, η χαρά και το νόημα της ύπαρξης! Άπειρα μηνύματα για το ήθος, την αξιοπρέπεια, τα ίσα δικαιώματα και τον αγώνα για την ελευθερία γκρεμίζουν κυριολεκτικά ένα ολόκληρο βασίλειο αλλά και την παλιά αντίληψη ότι ο σκύλος και τα ζώα γενικότερα είναι πράγματα, επειδή δεν μιλούν. Το βιβλίο μέσα από την ιστορία και την μυθοπλασία αποτελεί παρότρυνση στους ανθρώπους να σεβαστούν τα ζώα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι σαν κτήματά τους. Ένα θαυμάσιο βιβλίο που αγγίζει τις ψυχές όσων ξέρουν και «πονάνε» αυτά τα πλάσματα.

Το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» σε ταξιδεύει στον Μεσαίωνα, σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει, σε ένα Νέο Σχολείο όπου διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής. Τον σεβασμό στον άνθρωπο και στα ζώα, στη διαφορετικότητα, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την αλληλεγγύη, την αξιοκρατία, την ισότητα, τη δύναμη της ομάδας, τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης!

Κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις που είναι δεμένες ανάποδα μεταξύ τους! Από τη μια πλευρά είναι ένα μουσικό έγχρωμο εικονοβιβλίο γεμάτο διαδραστικές δραστηριότητες ακόμη και για παιδιά 3 ετών, ενώ από την άλλη ένα ασπρόμαυρο μεσαιωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων, ένα βιβλίο δηλαδή κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Μεσαιωνικές εικόνες από τη μια πλευρά, αντίγραφα σημαντικών έργων τέχνης του παρελθόντος, παιδικές εικόνες γεμάτες ζωντανά χρώματα από την άλλη πλευρά γεμάτες μουσική που μαγνητίζουν ευχάριστα μικρούς και μεγάλους.

Όλα τα βιβλία της συγγραφέως μπορείτε να βρείτε με ηλεκτρονική παραγγελία στο www.zwes.gr ενυπόγραφα, σε πολυτελείς συσκευασίες και συνοδευόμενα από δώρα έκπληξη τόσο για τους αναγνώστες και για τα κατοικίδιά τους, αλλά και για ένα αδέσποτο ζώο με το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους να στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ. αλλά και αδέσποτα ζώα! Στην Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ