Είναι μερικές ιστορίες που σου αφήνουν πολύ όμορφα συναισθήματα και σου προκαλούν έντονες συγκινήσεις,παράλληλα όμως ενώ δεν περιέχουν κακοποίηση,σου αφήνουν μια πικρή γεύση στο τελείωμα τους σε βαθμό που αναρωτιέσαι γιατί.

Μια από αυτές τις ιστορίες είναι η ιστορία της Μάμα,ενός ημίαιμου αδέσποτου Μποξερ που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.Μια πανέμορφη σκυλίτσα η οποία ολοκλήρωνε σχεδόν κάθε οίστρο της με γέννα,έχοντας γεννήσει έως την ηλικία των 4 ετών σίγουρα 4 φορές,2 από αυτές με διάφορα εξαμήνου,δηλαδή από οίστρο σε οίστρο..Μια σκυλίτσα όπου μεγάλωσε πολλά κουτάβια ,κάποια από τα οποία κατά καιρούς χάθηκαν από ατυχήματα ή από ασυνείδητους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής και κάποια ζουν ακόμα μαζί της…Επίσης είναι μια σκυλίτσα η οποία δυστυχώς αν και ανθρωποκεντρική,δεν δέχτηκε ποτέ χάδι από άνθρωπο ,παρά μόνο κυνηγητό και διωγμό.
Η Μάμα θεώρησε σωστό στην τελευταία της γέννα να βρεθεί στην άκρη του γκρεμού της Καλντέρα,σε σημείο όπου δεν πλησιάζει άνθρωπος και να φέρει στον κόσμο τα κουτάβια της,εκεί μακριά από ανθρώπους και κινδύνους. Εκεί λοιπόν γέννησε και φύλαξε έως τους 2 μήνες ανάπτυξης τους τα παιδιά της, ΜΕΧΡΙ την ημέρα που αποφάσισε να μας τα δείξει,να μας οδηγήσει εκεί για να μας δείξει οτι χρειάζονται φαγητό πλέον.Μας εμπιστεύτηκε λοιπόν γιατί ίσως διέκρινε οτι δεν είμαστε επικίνδυνοι και ότι δεν έχουμε δόλο.Πέτυχε λοιπόν διάνα και διαπίστωσε ότι έχουμε κάθε καλή διάθεση και καλό σκοπό!

Όλα ξεκίνησαν από την Πρώτη κιόλας μέρα στην επαφή της Μάμα με εμένα και την αγαπητή φίλη και συνεθελόντρια Στεφανία Σταϊκου στην ομάδα μας Protect animals Greece,όπου η Στεφανία διαπίστωσε ότι η Μάμα έχει γάλα στο στήθος οπότε κάπου στην περιοχή έχει και κουτάβια που θηλάζουν..
Όσο και εάν ψάξαμε δεν τα βρήκαμε έως ότου πήρε τα ηνία η Μάμα και άρχισε να καθοδηγεί την Στεφανία μακριά από εμάς σε μια απόσταση περίπου 1 χλμ εκ των οποίων τα 300 ήταν σε έναν επικίνδυνο γκρεμό όπου λάθη δεν συγχωρούνται…Εκεί την πήγε,εκεί την οδήγησε..και όταν πια δεν μπορούσε να πάει άνθρωπος παραπέρα τότε έφυγε,χάθηκε για μισή ώρα και γύρισε με τα κουτάβια της όπου ταΐστηκαν από απόσταση..Δεν την πλησίασαν ποτέ,δεν ήρθαν κοντύτερα από τα 2 μέτρα,δεν ήθελαν καθόλου επαφή μαζί της παρά μόνο φαγητό,τόσο πολύ που όσο τους έδινε,τόσο έτρωγαν!
Η Στεφανία έφυγε για Αθήνα ,αλλά επέστρεψα την Δεύτερη μέρα όπου πλέον είχα τον Σταυρό επάνω μου να καταφέρω να βγάλω εις πέρας το δύσκολο έργο της γνωριμίας με τα άγρια κουτάβια,την εμπιστοσύνη της Μάμα,την προσέγγιση των μικρών της,του ταΐσματος τους ,της επαφής τους μαζί μου και τέλος το πιάσιμο τους για να μεταφερθούν στο ασφαλές σημείο της πανσιόν της εξαίρετης Χαράς Δρόσου.
Η Μάμα με εμπιστεύτηκε,εμπιστεύτηκε και την Ελευθερία Μικρογιαννάκη που τάιζε μαζί μου καθημερινά, μου έφερε τα κουτάβια Τρίτη ημέρα ,Τέταρτη ημέρα έως το αποτέλεσμα να τα βλέπω καθημερινά ,μετά από πολύ κόπο 2-4 ωρών στον γκρεμό κάθε μέρα για να καταφέρω να τα ανεβάσω σε καλύτερο σημείο να τα πιάσω,αφού θα με είχαν εμπιστευτεί! Και με την συμφωνία της Στεφανίας η οποία με βοήθησε τόσο πολύ σε όλο αυτό το εγχείρημα με πολλές ώρες στο τηλέφωνο να ψάχνουμε τις λεπτομέρειες προς την επιτυχία!

Και τα κατάφερα έπειτα από δέκα ημέρες,όπου ανεβήκαμε μαζί με τα κουτάβια και την Μάμα τα 300 μέτρα βουνό για να τα περιορίσω σε μια εκκλησία και να τα τοποθετήσω στο κλουβί μεταφοράς!
Μαζί με την Μάμα η οποία πήγε για στείρωση και έπειτα στην πανσιόν της Χαράς για να βρεθεί υιοθεσία για εκείνη αλλά και τα κουτάβια της!

Τα δικά μας συναισθήματα ανάμεικτα,χαρά για την επιτυχία,πικρή γεύση όμως για την Μάμα που θα αφήναμε πίσω στην Σαντορίνη,όπου εάν δεν βρεθεί υιοθεσία θα πρέπει να επανενταχτεί(βάση νόμου) εκεί που την βρήκαμε!
Αυτή η πικρή γεύση θέλουμε ως εθελοντές της Protect animals Greece να φύγει από την ιστορία που διαβάσατε για να ολοκληρωθεί με 101% η επιτυχία της!!

Η Μάμα χρειάζεται να έρθει Αθήνα σε σπίτι!
Χρειάζεται να υιοθετηθεί άμεσα και να αγαπηθεί ως ισότιμο μέλος οικογένειας!
Χρειάζεται να έχει θαλπωρή,σωστό φαγητό και ανθρώπους κοντά της!
Η Μάμα είναι η σκυλίτσα όπου κάθε σπίτι χρειάζεται.
Είναι όμορφη,δυνατή,ανθρωποκεντρική,φειδωλή και ολιγαρκής!
Είναι στειρωμένη και θα δωθεί με τσιπ και τροφές από εμάς, καθώς και με τα απαραίτητα μαθήματα καθημερινότητας για την άριστη προσαρμογή της!

Οι εθελοντές εκπαιδευτές της PAG

Εγώ ο Δημήτρης
Η Στεφανία
Η Χαρά
Η Χριστιάνα
Η Εριέττα
Η Θεοδώρα

Είμαστε εδώ για την Μάμα και τους νέους κηδεμόνες της!

Δεν είναι όμορφο να κλείσει η ιστορία ως ένα πανέμορφο παραμύθι με αίσιο τέλος;;
Υιοθετήστε την Μάμα και θα είστε η νεράιδα του παραμυθιού της!

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ