Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» που εκπονεί η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. είναι ένα πρόγραμμα θεραπευτικής διαμεσολάβησης με σκύλους διαμεσολαβητές εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και τα Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) της χώρας.

Εγκεκριμένοι είναι και οι τρεις σκύλοι που συμμετέχουν σε αυτό που με την κατάλληλή τους εκπαίδευση και την αγάπη τους ενισχύουν την αυτοπεποίθηση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα, διαταραχές συμπεριφοράς, αισθητηριακές – κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχικές διαταραχές. Η Διώνη, ο Πόθος και ο Axel υπήρξαν αδέσποτοι και πολύ κακοποιημένοι και διασώθηκαν, άφησαν πίσω τις άσχημες αναμνήσεις τους και ήδη έχουν χαρίσει απλόχερα πολλές στιγμές χαράς σε περισσότερα από 300.000 παιδιά. Ενώ η Διώνη έχει πιστοποιηθεί ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας (IFZ).
Οι σκύλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υιοθετήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από την Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικό – Ζωοθεραπευτρια με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και στη σχολική ψυχολογία, εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. με τη συνεργασία του Συμπεριφοριστή και Εκπαιδευτή Σκύλων Δημοσθένη Μουμιάδη.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος οι Ζω.Ε..Σ. είναι και οι επισκέψεις σε θεραπευτικά ιδρύματα όπου ζουν είτε παιδιά είτε ενήλικες.

Το πρόγραμμα “Θεραπευτική Αγκαλιά” σε παιδιά με καρκίνο χρηματοδοτείται για το 2020-2021 από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου
Πριν λίγα χρόνια οι Ζω.Ε.Σ. ξεκίνησαν μια πολύ σημαντική συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής» για επισκέψεις με τους σκύλους σε παιδιά και ενήλικες που νοσούν από καρκίνο.

Οι επισκέψεις της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. στα σχολεία ειδικής αγωγής και στα θεραπευτικά ιδρύματα γίνονται κατόπιν προσκλήσεως είτε από την διεύθυνση ενός φορέα ή ενός σχολείου, είτε από το σύλλογο διδασκόντων είτε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων είτε μεμονωμένα από έναν γονέα (στην περίπτωση κατ’ οίκον επίσκεψης ή θεραπευτικής επαφής μεμονωμένης περίπτωσης σε ένα σχολείο ειδικής αγωγής) με ένα μήνυμα στη σελίδα της ομάδας στο facebook: Ζω.Ε.Σ ή στο e-mail της ομάδας info@zwes.gr.

 

 

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ