Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και άξια συγχαρητηρίων κίνηση προχώρησαν την Τετάρτη 6 Ιουλίου η ιδρύτρια της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) Κατερίνα Παπαποστόλου και ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Στέργιος Νταουσανάκης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το καταφύγιο του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου και παρέδωσαν στον πρόεδρο του Κώστα Σισμανίδη συνολικά 100 κιλά ξηράς τροφής και περίπου 300 κονσέρβες για τις ανάγκες σίτισης των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται εκεί.

Η πολύτιμη αυτή βοήθεια σε τροφές δόθηκε από την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.», τα καταστήματα για κατοικίδια ζώα «Zoo Area Περιστερίου» & «Pet City Κερατσινίου» και τον ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο καλλιτέχνη σε θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων Στέργιο Νταουσανάκη, ο οποίος προς τιμήν του διέθεσε για τον σκοπό αυτό ένα μέρος των εσόδων της συναυλίας του που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας με Χορηγό Επικοινωνίας την ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων».

Ο Κώστας Σισμανίδης μαζί με την ιδρύτρια της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.»
Κατερίνα Παπαποστόλου και τον τραγουδοποιό Στέργιο Νταουσανάκη

Ο πρόεδρος και οι εθελοντές μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ευχαρίστησαν την Κατερίνα Παπαποστόλου και τον Στέργιο Νταουσανάκη για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία τους και στη συνέχεια τους ξενάγησαν στους χώρους του καταφυγίου για να γνωρίσουν από κοντά τα ζωάκια που φιλοξενούνται εκεί και περιμένουν να υιοθετηθούν από κατάλληλες οικογένειες. «Ευχαριστούμε από καρδιάς την Κατερίνα Παπαποστόλου και τον Στέργιο Νταουσανάκη που γέμισαν το καταφύγιο μας με τροφές και εμάς με χαμόγελα και δύναμη. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου κ. Κώστας Σισμανίδης.

Η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» και ο Στέργιος Νταουσανάκης έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο να βοηθήσουν με τροφές και φάρμακα όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα που εξαρτώνται απόλυτα από τον άνθρωπο για να επιβιώσουν. «Δε σταματάμε εδώ. Οι τροφές που δόθηκαν με τόση αγάπη από την ομάδα μας «Ζω.Ε.Σ.» και τον Στέργιο Νταουσανάκη στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου ήταν μονάχα η αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι μέσω της μουσικής του Στέργιου να στηρίξουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε» αναφέρει η Κατερίνα Παπαποστόλου στις «Ιστορίες Αδέσποτων».

Ο Στέργιος Νταουσανάκης, ο οποίος την επόμενη μέρα της συναυλίας του, προμηθεύτηκε τις τροφές και τις κουβάλησε στο καταφύγιο, αναφέρει: «Καταφέραμε κάτι να κάνουμε κι εμείς χάρη στη δύναμη της Κατερίνας Παπαποστόλου και της ομάδας της «Ζω.Ε.Σ.». Ευχαριστώ πολύ την Κατερίνα και όλα τα παιδιά που έχω γνωρίσει από τις «Ζω.Ε.Σ.» που πάντα έχουν χαμογελαστά πρόσωπα στα εύκολα και στα δύσκολα. Ευχαριστώ το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου που με τίμησε με την παρουσία του στη συναυλία και τον πρόεδρο του κ. Κώστα Σισμανίδη. Δε γεμίσαμε το ΟΑΚΑ αλλά γεμίσαμε το atos μου με φαγητό για τους τετράποδους φίλους μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας».

Από τη δική της πλευρά η Κατερίνα Παπαποστόλου μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» επεσήμανε ότι η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.», ένα δημιούργημα ως αποτέλεσμα ενός ασταμάτητου αγώνα μέσα στα σχολεία για 15 χρόνια, δε θα σταματήσει ποτέ να πιστεύει σ’ ένα καλύτερο αύριο που θα το φέρει η Νέα Γενιά μέσω της ριζικής αλλαγής της παιδείας που θα διδάσκει το σεβασμό στα πλάσματα που πονάνε, αδικούνται και στη ζωή που είναι αυτονόητο δικαίωμα για όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη. Οι «Ζω.Ε.Σ.» τόνισε η Κατερίνα Παπαποστόλου δε θα σταματήσουν ποτέ να αγωνίζονται για έναν κόσμο με παιδιά που θα δρουν εθελοντικά και με διάθεση προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου με ανάμικτα συναισθήματα αλλά με το ίδιο πάθος που διακρίνει κάθε δράση της αναφέρει γι΄αυτή τη ξεχωριστή συνεργασία της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» με τον τραγουδοποιό Στέργιο Νταουσανάκη: «Ανέκαθεν πίστευα στη δύναμη της μουσικής και των στίχων στο ταξίδι μου αυτό ως τεράστιο αρωγό στο να αλλάξει η νοοτροπία μας. Με γνώμονα όμως τον ασταμάτητο και ακούραστο αγώνα όλων αυτών των εθελοντών στους δρόμους και στα καταφύγια της χώρας το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι μια οικονομική στήριξη με όποιο τρόπο και μέσο έχουμε στη διάθεσή μας.

Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του Στέργιου Νταουσανάκη στο κομμάτι αυτό δε θα είχαμε καταφέρει τόσο εγώ όσο και η υπόλοιπη ομάδα μου τίποτα. Η μουσική του ταξιδεύει μαζί μας σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά αυτό θα παραμένει πάντα η θεωρία. Και ο Στέργιος είναι για μένα ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός και ασταμάτητα δραστήριος άνθρωπος ο οποίος μιλάει με τα τραγούδια του που είναι αποκλειστικά δημιουργήματα του αλλά κυρίως μιλάει με τις πράξεις του.

Κάτι που είναι σπάνιο στις μέρες μας γιατί σε εποχές τόσο σκοτεινές με συναισθήματα νεκρά εγώ μονάχα εμπόδια συναντούσα. Θα πω μόνο και κλείνω με αυτό ότι μετά την κούραση μιας συναυλίας την οποία και οργανώνει 5 μήνες σχεδόν την επόμενη κιόλας μέρα πρώτο μέλημα του ήταν να μεταφέρουμε τις τροφές στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου γιατί τα ζώα έχουν ανάγκες που δεν περιμένουν.

Και όλοι εμείς που τα αγαπάμε αληθινά πρέπει να είμαστε δίπλα τους. Για μένα αυτό με κάνει ολοένα και πιο περήφανη και τυχερή για την επιλογή των βασικών συνεργατών μου σ’ αυτόν τον αγώνα στα σχολεία που δε θα σταματήσει ποτέ μέχρι να φτάσει η φωνή μας μέχρι και το τελευταίο άκρο της Ελλάδας όπου υπάρχει σχολείο όπου υπάρχει αδέσποτο ζώο.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Στέργιο Νταουσανάκη για τη μεγαλοψυχία και ευαισθησία του, στα καταστήματα για κατοικίδια ζώα που μας βοήθησαν, σε όλους τους φίλους που έδωσαν το «παρών» τους στη συναυλία, στη φίλη και εξαιρετικά φιλόζωη Εύη Πανοπούλου για τη φωτογραφική κάλυψη της συναυλίας αλλά και στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» που είναι στο πλευρό μας από τα πρώτα μας σχεδόν βήματα».

 

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ