Το «Discover Dogs Festival», τo πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα φεστιβάλ είναι γεγονός και έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αθήνα.

Αποτέλεσε ένα μοναδικό στο είδος του καινοτόμο γεγονός που είχε ως στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των κηδεμόνων και φίλων του σκύλου σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας.

Βασισμένο στο τρίπτυχο «εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι» υπήρξε ένας χώρος συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου όπου, μέσα από βιωματικές δράσεις, μάθαμε τόσο για τον σκύλο αλλά και για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του.

Στο μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους είχατε την πολύ σημαντική ευκαιρία να εισαγάγετε το παιδί σας στην ευγενή έννοια της ζωοφιλίας. Το «Discover Dogs 2017» υπήρξε ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, μιας και είχαν σχεδιαστεί δεκάδες δραστηριότητες για αυτό προκειμένου να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί αλλά και να καλλιεργήσει την αγάπη του για τους σκύλους.

Να μάθει για αυτούς, να έρθει σε επαφή μαζί τους και να ξεκινήσει σιγά – σιγά να αποκτά την αρετή της ενσυναίσθησης. Πώς είναι άραγε να μπαίνεις στη θέση ενός σκύλου; Παιχνίδια, δώρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευές μετέτρεψαν το φεστιβάλ στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης του παιδιού σας!

Και αυτό χάρη στην πολύτιμη βοήθεια της ομάδας Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών), η οποία και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» έχοντας αναλάβει όλες τις δράσεις για παιδιά με την πολύτιμη βοήθεια από το Κίτρινο Πατίνι και την πολυτάλαντη ηθοποιό Άννυ Θεοχάρη που ετοίμασαν εκπληκτικά δρώμενα, τους Χαχανούληδες και την αστείρευτη ενέργειά τους, την πολυτάλαντη ομάδα «Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια» που ανέλαβαν εικαστικά και θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια, αλλά και την μοναδική ζωγράφο Ματίνα Λαμπροπούλου που έστησε ένα ιδιαίτερο εργαστήρι ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους!

Μαζί τους ακόμη ήταν η Έφη Δουβίτσα που εκπροσωπεί για την Ελλάδα το καινοτόμο πρόγραμμα Roots & Shoots, αλλά και το Άγγιγμα Ζωής, εγκαινιάζοντας με τις Ζω.Ε.Σ. το πρόγραμμα Θεραπευτική Αγκαλιά με τον Πόθο, τον χαρισματικό σκύλο της ομάδας, ο οποίος και έχει εκπαιδευτεί για να συνοδεύει την ομάδα σε σχολεία ειδικής αγωγής και σε θεραπευτικά ιδρύματα.

Το περίπτερο του περιοδικού «Κατοικίδια εν Δράσει» ως ένας πρωτότυπος χώρος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά αποτέλεσε μια πηγή έμπνευσης για όλους!

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. μάλιστα, είχε δώσει τη δυνατότητα σε ομάδες παιδιών με τη συνοδεία των γονιών τους, κατόπιν ραντεβού με ένα μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook, να συμμετέχουν στο πολυθεματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», αποκτώντας πολύ σημαντική γνώση πάνω στη σχέση τους με τον σκύλο!

Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής έκαναν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.

Και το σημαντικότερο την καρδιά τους γεμάτη αγάπη από τις αγκαλιές και τα φιλιά από τους δύο από τους τρεις μοναδικούς σκύλους της ομάδας Διώνη και Πόθο που έχοντας πλέον συναντήσει πάνω από 50.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, ήταν για ακόμη μια φορά κοντά μας ως οι πρωταγωνιστές του περιπτέρου αυτού!

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ μάλιστα η Διώνη δε σταμάτησε να μοιράζει χαμόγελα και να είναι από αγκαλιά σε αγκαλιά μιας που την Κυριακή στις 5 μ.μ. στήθηκε για εκείνη η μεγαλύτερη και πιο πρωτότυπη παιδική γιορτή! Μια γιορτή παρουσίασης του βιβλίου της «Το Δώρο» το οποίο και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτό το φεστιβάλ!

Το 2ο Νηπιαγωγείο της Ν. Σμύρνης έδωσε δυναμικά το «παρών» όπου οι μαθητές του παίζοντας με τις παραμυθοκάρτες από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι έστησαν μια ολόκληρη ιστορία και την αφιέρωσαν στη Διώνη! Οι Χαχανούληδες γέμισαν με αστείρευτο κέφι όλους τους επισκέπτες, ενώ ο καταπληκτικός Μάγος της Χαχανούπολης έκλεισε αυτή την τόσο ιδιαίτερη γιορτή με τις μοναδικές ικανότητες του αφήνοντας άφωνους μικρούς και μεγάλους!

Η σκηνή που όλα τα παιδιά του φεστιβάλ αγκάλιασαν την Διώνη για μια αναμνηστική φωτογραφία, αλλά και για να της ευχηθούν καλή επιτυχία στο βιβλίο της ήταν τόσο συγκινητική, αν λάβει κανείς υπόψιν πως οι γονείς τους ήταν δίπλα τους και τα προέτρεπαν να έρθουν σε επαφή με τους σκύλους της ομάδας σε μια χώρα που όλοι ξέρουμε πως μεγάλο μέρος γονέων αποτρέπουν τα παιδιά τους από το να πλησιάσουν ένα ζώο.

Αλλά και πολύ συγκινητική και η παρουσία εκεί παιδιών από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Πειραιά που χάρηκαν τόσο μα τόσο πολύ με όλα!

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμη μια φορά την αστείρευτη διάθεση της δημιουργού της ομάδας κ. Κατερίνας Παπαποστόλου, που δεν σταμάτησε να ανησυχεί για όλους.

Μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κ. Παπαποστόλου ευχαρίστησε τους ακούραστους εθελοντές της ομάδας που ήταν όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από άλλες πολύ απομακρυσμένες περιοχές που ήταν σύσσωμοι εκεί να στηρίζουν αυτό το όραμα και να προσπαθούν να απασχολήσουν δημιουργικά όλους τους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ!

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. συνεχίζει αεικίνητη τα ταξίδια της σε όλα τα σχολεία της χώρας και συμμετέχει ενεργά σε φιλοζωικά μπαζάρ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας με τη σειρά της βοήθεια σε όλα αυτά τα πλάσματα που το έχουν ανάγκη.

Επόμενη συμμετοχή της ομάδας όπου θα μπορέσει να βρει κανείς και το βιβλίο της κ. Κατερίνας Παπαποστόλου «Το Δώρο», την πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου στην Ελλάδα με την δύναμη του μαγικού ρεαλισμού, μέρος των εσόδων του οποίου θα πάει στα αδέσποτα ζώα, είναι το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας- Κερατσινίου στις 1, 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στη Θηβών 245 στην Νίκαια (έναντι Village Park Ρέντη).

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ