Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άγιος Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον « Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!

Το φουγάρο αρχίζει να καπνίζει. Κι άλλο κάρβουνο στη μηχανή. Η επόμενη στάση – η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Το Πολικό Εξπρές ξεκινάει από ένα τόπο τόσο μακρινό και φέρνει μαζί του τους αγαπημένους μας χαρακτήρες των Χριστουγέννων. Τι λέτε; Επιβιβαζόμαστε;

Οι Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) για άλλη μια χρονιά από την κεντρική σκηνή του Μύλου θα μιλήσουν (Κάθε Τρίτη & Πέμπτη έως 22/12 και ώρα 10:00-12:00) σε όλα τα σχολεία που θα επισκεφθούν το χώρο για το «πώς είναι να ταξιδεύεις παρέα με έναν σκύλο» αποδεικνύοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά πως η συμβίωσή μας με τα ζώα μας χαρίζει μοναδικές στιγμές και μας πλημμυρίζει με απέραντη αγάπη.

Μέσα από το διαδραστικό και πολυθεματικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» η Ιουλία Μπογά, Υπεύθυνη της Ομάδας Τρικάλων- Ιωαννίνων μαζί με δύο ακόμη εθελόντριες, θα είναι εκεί παρέα με τον σκύλο της, τον Άμλετ για να δείξουν σε όλα τα παιδιά πως τα θαύματα γίνονται, αρκεί να τα πιστεύεις! Ένας σκύλος που κακοποιήθηκε βάναυσα, υιοθετήθηκε από τις Ζω.Ε.Σ. με την ελπίδα κάποτε, όταν εκπαιδευτεί να καταφέρει να συνοδεύσει την ομάδα στις ενημερώσεις της στα σχολεία, μιας που προς το παρόν συνοδεύει την καταπληκτική μαμά του!

Ο Άμλετ είναι ο σκύλος που εγκαταλείφθηκε στον Πλάτανο Ημαθίας και βρήκε θαλπωρή και αγάπη μέσα στην αυλή ενός σχολείου όπου τα παιδιά αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν και να ζήσει μαζί τους. Κυνηγημένος από όλο σχεδόν το χωριό, μιας που η χώρα αυτή είναι πολύ πίσω ώστε να δεχτεί πως ένας σκύλος απόλυτα ήρεμος και φιλικός, κοινωνικοποιημένος, εμβολιασμένος και απόλυτα ελεγμένος από κτηνίατρο είναι φυσιολογικό να ζει σε μια αυλή σχολείου, μια νύχτα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στην αυλή του σχολείου με αποτέλεσμα από τα χτυπήματα να σπάσει το ένα του πόδι, το οποίο και θα πήγαινε κατευθείαν για ακρωτηριασμό.

Διασώθηκε από την δημιουργό της ομάδας Ζω.Ε.Σ., κ. Παπαποστόλου Κατερίνα, Δασκάλα στο σχολείο που είχε υιοθετήσει τον Άμλετ, η οποία και ανέλαβε με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών της ομάδας της την περίθαλψη και την αποθεραπεία του. Μαχητής καθώς είναι το πόδι του επανήλθε σε μια κατάσταση φυσιολογική, ενώ ο ίδιος εμπιστεύτηκε πολύ γρήγορα και πάλι τους ανθρώπους. Λίγες μέρες πριν υιοθετήθηκε από την Ιουλία και ζει σήμερα μαζί της ευτυχισμένος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Τη μεγάλη αυτή γιορτή στο Μύλο των Ξωτικών κλείνει και φέτος, παρέα με τον Άμλετ, η ψυχή της ομάδας Ζω.Ε.Σ., χάρη και στην οποία δημιουργήθηκε η ομάδα αυτή και κατάφερε να ενώσει 80 ανθρώπους σε 22 διαφορετικά σημεία σε όλη τη χώρα και την Κύπρο!

Η χαρισματική Διώνη! Στις 2 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ. στην κεντρική σκηνή του Μύλου, ο σκύλος αυτός που ενώ κάποτε σφάχτηκε και πυροβολήθηκε, κατάφερε μέχρι σήμερα να συναντήσει πάνω από 50.000 παιδιά, θα μιλήσει με τον δικό της τρόπο για την αγάπη. Εκείνη την αγάπη που απλόχερα σου χαρίζουν τα ζώα, σε μεταμορφώνουν και σε καθοδηγούν! Και όπως και πέρσι θα δώσει τη χαρά σε χιλιάδες παιδιά να έρθουν σε επαφή μαζί της απολαμβάνοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες που σου χαρίζει ένας σκύλος. Τα ζώα που μας διδάσκουν να κυνηγάμε πάντα τα μεγάλα μας όνειρα!

Καλή επιτυχία στις Ζω.Ε.Σ. στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και υπηρετούν άδολα χρόνια τώρα αποδεικνύοντας πως σε εποχές που όλες οι αξίες περνούν κρίση, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δρούνε εθελοντικά για το καλό της κοινωνίας μας και για την πολυπόθητη αλλαγή που όλοι μας περιμένουμε να έρθει!

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ