Τη συχνότητα και την ένταση των επιληπτικών κρίσεων που παθαίνει ο Ορφέας, ο πρώην αδέσποτος σκύλος που δέχθηκε χτύπημα με τσεκούρι στο κεφάλι στις 16 Νοεμβρίου 2017 στην Πλύτρα Λακωνίας, προσπαθεί να μειώσει – αν και η κατάσταση του ζώου είναι μη αναστρέψιμη – ο κτηνίατρος που τον παρακολουθεί κ. Αλέξανδρος Προκοπίου με τη χορήγηση ειδικής φαρμακευτικής αγωγής και θεραπείας για να κάνει έστω και λίγο καλύτερη τη ζωή του. Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν τόσο βίαιο που προκάλεσε στο ζώο σύμφωνα και με τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας μόνιμη και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συχνές και μεγάλης έντασης επιληπτικές κρίσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Ορφέας βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος και χτυπημένος με τσεκούρι ανάμεσα στα μάτια, το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 στην Πλύτρα Λακωνίας από τη γυναίκα που τον φρόντιζε, η οποία το προηγούμενο βράδυ για να τον προστατέψει από την βροχή τον είχε δέσει στο υπόστεγο του σπιτιού του Ευάγγελου Βλαχάκη χωρίς να ξέρει τι θα επακολουθούσε. Την επόμενη μέρα όταν πήγε να τον λύσει και να τον ταΐσει βρήκε τον σκύλο μέσα στα αίματα με ανοιγμένο το κεφάλι.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασιάς τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Γιώργου Χριστάκου όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά χρειαζόταν να του γίνει μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το εύρος της βλάβης που του προκάλεσε το χτύπημα στο κεφάλι.

Δυστυχώς όμως κανένα κτηνιατρείο στην περιοχή δεν διέθετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό γι’ αυτή την εξέταση. Ο Ορφέας φιλοξενήθηκε από φιλόζωο στην περιοχή και κανείς δεν ήξερε αν τελικά θα κατάφερνε να επιζήσει.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου που είναι δασκάλα, εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδρύτρια της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) ευαισθητοποιήθηκε από την τραγική ιστορία του Ορφέα και τον ανέλαβε με σκοπό να του παρέχει την απαιτούμενη φροντίδα με σκοπό την υιοθεσία του.

Έτσι ο Ορφέας μεταφέρθηκε στην Αθήνα και φιλοξενήθηκε δωρεάν στην πανσιόν «SMARTDOG» και εκπαιδεύτηκε ώστε να αποβάλει τις φοβίες του και να είναι έτοιμος να πάει στο νέο του σπίτι καθώς ένα ζευγάρι μέλη της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» αποφάσισε με πλήρη επίγνωση να τον υιοθετήσει. Από τις 17 Δεκεμβρίου του 2017 ο Ορφέας βρισκόταν στη νέα του οικογένεια, αλλά δυστυχώς άρχισε να εμφανίζει επιληπτικές κρίσεις.

Πριν από μερικές μέρες ο Ορφέας έπαθε 6 απανωτές επιληπτικές κρίσεις και οι κηδεμόνες του τον μετέφεραν σχεδόν χωρίς αισθήσεις στην Κτηνιατρική Κλινική Alphanet όπου του έγινε μαγνητική τομογραφία και στη συνέχεια χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μερικές μέρες στην Κτηνιατρική Κλινική Πλακεντία στην Αγία Παρασκευή. Τα αποτελέσματα της μαγνητιής τομογραφίας είναι αποκαρδιωτικά.

Η γνωμάτευση του κτηνιάτρου Ιωάννη Πανόπουλου αναφέρει: «Μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου συμβατή με μηνιγγοεγκεφαλοκήλη του αριστερού μετωπιαίου λοβού διαμέσου οστικού ελλείμματος του ομόπλευρου μετωπιαίου οστού και συνοδό πιθανή γλοίωση του μετωπιαίου λοβού και φαινόμενο έλξης του μεσολόβιου. Εστιακή αιμορραγία του πρόσθιου αριστερού μετωπιαίου λοβού (στοιχεία χρόνιας αιμορραγίας) και του αριστερού ιππόκαμπου (με στοιχεία οξείας εξεργασίας). Με βάση την ηλικία και το ιστορικό του ζώου τα ευρήματα είναι συμβατά με εκ γενετής ανωμαλία ή μετατραυματική αλλοίωση, η οποία συχνά συνδέεται με φαινόμενα επιληπτικών κρίσεων και αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου. Συνιστάται κλινική και νευρολογική συνεκτίμηση».

Η Κατερίνα Παπαποστόλου αναφέρει: «Δεν ποστάρουμε τις φωτογραφίες ούτε τα βίντεο της επιληψίας γιατί ο στόχος μας δεν είναι να τσακίσουμε ψυχολογικά όλους εκείνους που τόσο πολύ τον αγαπάνε. Οι γονείς του που το βιώνουν τόσους μήνες όλο αυτό είναι άσχημα ψυχολογικά όπως και όλοι εμείς στις Ζω.Ε.Σ. που δίχως δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να τον υιοθετήσουμε και να σταθούμε δίπλα του ό,τι και αν γίνει. Δύο γονείς που τον έχουν λατρέψει και έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν γι’ αυτόν.

Ο Ορφέας είναι ήρωας και ο φασισμός του παραλίγο δολοφόνου του στην Πλύτρα Λακωνίας δεν θα περάσει. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κτηνίατρο Αλέξανδρο Προκοπίου που είναι πάντα δίπλα στον Ορφέα και κάνει ό,τι είναι εφικτό αν και η κατάστασή του ζώου είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη. Εμείς όμως είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για να βοηθήσουμε τον Ορφέα ακόμα και αν χρειαστεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο» αναφέρει η Κατερίνα Παπαποστόλου.

Αν θέλετε να συμβάλετε ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της μαγνητικής τομογραφίας του Ορφέα και της νοσηλείας του που κόστισε 800 ευρώ μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού 5208-088462937, IBAN: Gr960172 2080 0052 0808 8462 937, Δικαιούχος Ζω.Ε.Σ. Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων με την αιτιολογία «ΟΡΦΕΑΣ».

Ενημερώστε για την κατάθεσή σας την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» στη σελίδα της που διαθέτει στο facebook ώστε να σας αποσταλεί και η σχετική απόδειξη. «Η βοήθεια σας που όπως όλοι ξέρετε σπάνια ζητάμε, είμαστε σίγουροι θα δοθεί και είναι πολύτιμη για μας, αλλά και για τον Ορφέα μας» επισημαίνει η Κατερίνα Παπαποστόλου.

Ο δράστης που σήκωσε το χέρι του και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς τσεκούρωσε στο κεφάλι ένα συναισθανόμενο ανυπεράσπιστο πλάσμα που εκείνη τη στιγμή ήταν δεμένο και σε ιδιωτικό χώρο κυκλοφορεί ελεύθερος στην Πλύτρα Λακωνίας και ποτέ δεν θα λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη για το έγκλημα που διέπραξε με τόση βαρβαρότητα έχοντας ίσως και τη συγκάλυψη κάποιων «νοικοκυραίων» που τον είδαν ή γνωρίζουν το «κατόρθωμα» του, αλλά δεν τον καταγγέλλουν.

Τι προκάλεσε στο σκυλάκι αυτός ο εγκληματίας; Η μαγνητική τομογραφία έδειξε με απλά λόγια ότι το χτύπημα αφαίρεσε τμήμα από το κρανίο του με αποτέλεσμα σε εκείνο το σημείο να προεξέχει ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ.

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ