Ελαιόρεμα Πυλαίας, Θεσσαλονίκη

  • ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 10:00 - 12:00
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ελαιόρεμα Πυλαίας

Ο Σύλλογος Πολιτών Πυλαίας η «Πύλη», σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον σύμβουλο δημοτικής ενότητας Πυλαίας Κωνσταντίνο Καρπούζη, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 8-9-10 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, το φεστιβάλ «Ελαιόρευμα», σε ένα τριήμερο γεμάτο από δραστηριότητες και εκπλήξεις!

Στις δύο εξέδρες του φεστιβάλ θα ανέβουν αγαπημένοι καλλιτέχνες και βραβευμένες θεατρικές παραστάσεις, ενώ στα 22 στρέμματα του αναπλασμένου χώρου του Ελαιορέματος θα πραγματοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας διάφορες δραστηριότητες, παιχνίδια, χορευτικά, εκθέσεις και πολλά άλλα δρώμενα.

Οι Ζω.Ε.Σ., η ομάδα ζωοφιλικών ενημερώσεων που ιδρύθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων το 2015, φιλοξενούμενες του συλλόγου αυτού που τους παρέχει δωρεάν χώρο, θα στήσουν για ακόμη μια φορά μια μεγάλη γιορτή, ώστε να γίνουν και πάλι η φωνή των ζώων.

Στο φεστιβάλ αυτό, θα αναλάβει όπως και με κάθε συμμετοχή της σε κάθε δημόσια δράση την ζωοφιλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από τη δύναμη του θεατρικού παιχνιδιού αλλά και πολλών άλλων διαδραστικών και μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να φέρει τα παιδιά σε βιωματική επαφή με τα ζώα και να τους εμφυσήσει την αρετή της ενσυναίσθησης. Αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική, μυθοπλασία, face painting και πολλά άλλα για όλους τους μικρούς μας φίλους!

Μαζί τους όπως και σε όλες τις δράσεις τους στην Θεσσαλονίκη, η πολυτάλαντη και χαρισματική Μαριάννα Τάντου και η ομάδα της Yupi Yaya (διοργάνωση party & παιδικών εκδηλώσεων), η οποία και θα στηρίξει για άλλη μια φορά εθελοντικά την ομάδα! Θα είναι εκεί τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, ώστε να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά! Να μπούνε στο ρόλο των ζώων, να νιώσουν όπως εκείνα και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να μάθουν να αγαπούν αληθινά τα πλάσματα αυτά! Να δούνε με τα μάτια των ζώων!

Παράλληλα στο περίπτερό τους θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τους bazaar σχολικών ειδών, ώστε να εξοπλιστούν οι μικροί μαθητές οτιδήποτε χρειαστούν για τη νέα σχολική χρονιά, βοηθώντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο και αδέσποτα ζώα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε αδέσποτα που έχει αναλάβει η ομάδα, όπως ο τυχερός πλέον Άμλετ, που ξυλοκόπησαν έξω από την αυλή ενός σχολείου και ζει χάρη στην κ. Παπαποστόλου που τον διέσωσε και έχει αναλάβει σχεδόν μόνη της όλα τα έξοδά του, αλλά και στο υλικό που θα χρειαστεί και φέτος η ομάδα για τις δράσεις της.

Μαζί με τους εθελοντές θα είναι και οι τρεις σκύλοι της ομάδας, οι οποίοι όντας άρτια εκπαιδευμένοι για αυτό, θα είναι εκεί για να μοιράζουν χαμόγελα σε όλους αλλά και για να έρθουν σε επαφή με όσα παιδιά το επιθυμούν. Και φυσικά να συνοδεύσουν την ομάδα στις ζωοφιλικές ενημερώσεις που θα γίνονται στο χώρο του περιπτέρου μα και στην κεντρική σκηνή και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ. Άλλωστε ποιος δεν έχει δει τη Διώνη και τον Άξελ με πόση προσοχή ακούνε παραμύθια!

Θα πρέπει να τονίσουμε ακόμη ότι μέχρι σήμερα η ομάδα αυτή, που κατάφερε μέσα σε δύο μόλις χρόνια να επισκεφθεί 210 σχολεία και να έρθει σε επαφή με 45.000 μαθητές και αριθμεί πλέον 21 ομάδες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην Κύπρο με 70 εθελοντές, στήριξε όλο αυτόν τον πολυδάπανο αγώνα με έξοδα αποκλειστικά και μόνο στο μεγαλύτερο μέρος τους της δημιουργού τους, ενώ οι εθελοντές στις διάφορες ομάδες κάλυπταν σχεδόν πάντα οι ίδιοι τα μεταφορικά τους, αλλά και κάλυπταν μεγάλο μέρος του υλικού της δικής τους ομάδας.

Με ένα αξιοπρόσεκτο και πολύ σημαντικό έργο, βαδίζουν όλοι μαζί σαν οικογένεια έχοντας ως όραμα τη ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας μας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος που καθημερινά πλήττεται από την ανθρώπινη αναλγησία και αδιαφορία μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων στους Έλληνες πολίτες.

Ψυχή του οράματος η τετράποδη Διώνη, που μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη τον Σεπτέμβρη του 2011. Η ομάδα αυτή μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε ως ευσυνείδητοι πολίτες να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταδώσει αισθήματα ισορροπημένης και αληθινής φιλοζωίας. Ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει παράλληλα σε φεστιβάλ, γιορτές σχολείων, χριστουγεννιάτικα χωριά, σε φιλοζωικά μπαζάρ φιλοζωικών σωματείων, ενώ η δημιουργός της έχει παρουσιάσει επίσης το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα σε πολλές ημερίδες.

Όσοι λοιπόν είστε στη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και στις γύρω περιοχές, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να γνωρίσετε αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους και τους σκύλους της ομάδας, αλλά και να ενημερωθείτε για τις δράσεις τους, αλλά και να προσφέρετε τη βοήθειά σας εφόσον το επιθυμείτε! Η ομάδα αυτή άλλωστε που συνεχώς μεγαλώνει πάντα χρειάζεται νέους εθελοντές!

Αγοράζοντας μάλιστα ένα μικρό δωράκι από το bazaar τους κάνετε μια ακόμη ψυχή ευτυχισμένη, αλλά και συμβάλλετε ο καθένας στο μέτρο που μπορεί σε ένα έργο πολυδάπανο μα εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας! Άλλωστε όπως δηλώνει και η δημιουργός της ομάδας κ Παπαποστόλου Κατερίνα, η μόνη λύση στη μείωση του αδέσποτου πληθυσμού είναι σαφώς η στείρωση, μα πάνω από όλα η ριζική αναδιάρθρωση του σημερινού ελληνικού ζωοφιλικού κατεστημένου που πρέπει να χτιστεί από την αρχή σε νέες βάσεις και δεδομένα. Και οι Ζω.Ε.Σ. αυτό ακριβώς κάνουν!

Ας τους στηρίξουμε!