Η ομάδα Ζωοφιλικών Ενημερώσεων Σχολείων (Ζω.Ε.Σ.), που έχει «οργώσει» την Ελλάδα προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους για την υπευθυνότητα που θα πρέπει να μας διακρίνει στη σχέση μας με τα ζώα, θα βρίσκεται στον Μύλο των Ξωτικών από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου (10:00 – 13:00) κάνοντας ένα μαραθώνιο ενημερώσεων τόσο στα σχολεία όσο και στους επισκέπτες χωριστά.

Το νέο ανανεωμένο εκπαιδευτικό, διαπολιτισμικό, πολυθεματικό και διαδραστικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» για νηπιαγωγεία και σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι, χορό, εικαστικές κατασκευές, δραματοποιήσεις και μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. επιφυλάσσει πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις με Guest Stars τον κλόουν Λέλο καθώς και την Εύη Καλόγηρου και την Αναστασία Καραφύλλα από το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Έαρ» του νομού Τρικάλων. Στις 2 Ιανουαρίου μάλιστα κοντά τους θα είναι η Διώνη, η σκυλίτσα που βρέθηκε μαχαιρωμένη και πυροβολημένη το 2011 και αποτελεί σήμερα την αιτία από την οποία γεννήθηκαν οι Ζω.Ε.Σ. Έχοντας συναντήσει μέχρι σήμερα πάνω από 20.000 παιδιά θα καταπλήξει και τα πλήθη στο Μύλο των Ξωτικών με τις μοναδικές της ικανότητες και την απίστευτη ευφυΐα της.

«Οι Ζω.Ε.Σ έχοντας όραμα και στόχο να ξυπνήσουνε όλες εκείνες τις κοιμισμένες συνειδήσεις που βλέπουν το κακό μπροστά στα μάτια τους και δεν μιλάνε, χτίζουν ένα νέο ζωοφιλικό ελληνικό κατεστημένο γκρεμίζοντας συθέμελα οτιδήποτε παλιό, επικίνδυνο και αναχρονιστικό! Γίνονται όλοι μαζί μια γερή αλυσίδα αγάπης, γιατί τα ζώα νιώθουν όπως εμείς, έχουν ανάγκες και δικαιώματα και αξίζουν όλα τους μια δεύτερη ευκαιρία! Και οι Ζω.Ε.Σ είναι η φωνή τους» αναφέρει σε δελτίο τύπου η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.».

Θυμίζουμε ότι οι «Ζω.Ε.Σ». δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από την κ. Παπαποστόλου Κατερίνα, (Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Απόφοιτη Kynagon Dog Trainers Academy, Diploma in Canine Behaviour & Training, Μέλος του International Society of Animals Professionals, Μέλος της Σχολής Σκύλων Οδηγών Τυφλών «Λάρα») και σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν δημιουργηθεί 12 υπο-ομάδες σε όλη την Ελλάδα και μια στην Κύπρο, εκ των οποίων η μία ξεκινά το ταξίδι της φέτος στα σχολεία των Τρικάλων Θεσσαλίας και στις γύρω περιοχές.

Αν θέλετε και εσείς οι «Ζω.Ε.Σ.» να επισκεφθούν το δικό σας σχολείο, σύλλογο ή ομάδα παιδιών, για να παραδώσουν μαθήματα αγάπης και ενσυναίσθησης, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με την κ. Παπαποστόλου Κατερίνα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6972852898 ή να αφήσετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση papapostolouk@yahoo.gr.

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ